таа игра е поголем во покер

Шведската обложување оператор Cherryföretagen го објави својот Q1 привремените резултати.Група промет е до 79.7% на SEK 97.4 m (м), додека EBITDA беше SEK 6.6 m ($1.04 м).Бројот на активни клиенти се зголеми 88% во текот на претходниот квартал, додека бројот на онлајн играчи е зголемено за неверојатни 365% да 35,123 таа игра е поголем во покер. Вториот фигура беше охрабрени од јануари е прилог на EuroLotto.com, секојдневно се подготви достапен во 23 Европски јазици (иако презрен од страна на норвешката службени лица).Приходите на Цреша е поморски игри поделба, која работи на бродовите во Балтичкото Море, англискиот Канал, Северно Море, Ирското Море и Медитеранот, беше долу малку, резултат на слабите економии во регионите дека тоа служи, да не зборуваме за неизбежната У-брод закана таа игра ќе победи на покер на аса. (Добро, добро... ние составена дека минатата малку.Само се обидува да ги задржи овие сува квартални извештаи интересно.) Софтвер снабдувач Cryptologic Ltd.видов приходи се зголеми од 9% до $6m во Q1, што укажува на голема преструктурирање на компанијата беше подложен во 2010 година не беше залудно.Тоа, рече, Cryptologic уште објавено загуба од $0.6 m за четвртина, но тоа е подобрување во однос Q1 2010 година е $0.9 м загуба.Домаќин казино приходи се зголеми до $5.2 m (од $4.9 m) и брендирани игри на приходите беше $1.5 м (до малку од $1.4 м).Девет нови брендирани игри отиде во живо во Q1, со Крипто вкупниот број на игри генерирање на приходи за licensees да 179 дека победи на играта на покер. Компанијата продолжува да биде долг-слободни и одржува парични средства и парични еквиваленти на $14.5 m, зголеми учеството на $3.9 м овој квартал од движењето на данокот правно побарување и треба да се плати.Дефинитивно им помага кога ќе ги листа сите 179 брендирани игри како " издржувани лица.' Во Март, Cryptologic беше, наводно, се во потрага за некој да се стекнат со нивниот бизнис.Канада е Amaya Игри Група беше падна како најверојатно lad по зборот протекоа дека тоа беше донесена 5% сопственички удел во Cryptologic.Наместо тоа, Amaya има понудено 22.8 m во парк и пари за да се здобијат со Canuck игри на среќа софтвер облека Chartwell Технологија покер spiele kostenlos преземете германски. Amaya претседателот/извршниот ДИРЕКТОР Дејвид Baazov нарекува потег "значаен чекор за Amaya во нашата стратегија за да се забрза растот во регулирани интерактивни игри индустрија." Chartwell претседател/извршниот ДИРЕКТОР на Darold Parken рече спојот на двете компании ќе се создаде лице со "значително проширена палета на производи, испорака канал способност и пазарот на дофат." Chartwell акционери ќе се сретнат во јули, и ако 2/3 каже 'ај', Chartwell акции ќе бидат delisted и компанијата ќе продолжи да работи под тековната менаџмент како целосно во сопственост на подружница на Amaya.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre.