казино Les Salins клермон феран

На латвиски и ARJEL регулаторот шефови испита теми од заеднички интерес извршниот тим од летонија коцкање регулаторот, Лотарии и Игри на Контролниот Инспекциски надзор, се сретна со врвни француски регулаторот Чарлс Coppolani на ARJEL минатата недела за да разговараат за прашања од заеднички интерес.Претставувајќи Латвија низ маса беше Signe Birne, на LGSI е директор и претседател на Извршниот Одбор на Игри Регулатори на Европскиот Форум (GREF), и LGSI правниот застапник Janis Ungurs.Објавува заклучокот од состанокот на својата веб-страница, ARJEL коментира само во општи на причината за дискусии, објаснувајќи дека Latvians побарал состаноци со цел да се профитира од искуство изградени од страна на ARJEL во националната регулатива на онлајн коцкање.Објавувањето забележува дека иако двете држави се разликуваат во регулаторната рамка и други области, тие делат една заедничка желба да ги заштитат потрошувачите и борба против нелегалното оператори.Сепак, се чини дека од ARJEL страна која иако во дискусиите беа пријателски и конструктивни, природата на два пазари беше доволно различни за да направите некои специфични договор на области на соработка тешко да се најде."Споредбата на двата пазари не им овозможи на различни страни да најдат повеќе поени во заеднички," на ARJEL изјава белешки, додавајќи дека главните разлики постојат во структурата на пазарот, понудата, и оданочување.Еден најверојатно лепење точка е на латвиски пристап до онлајн коцкање, кој има тенденција да биде повеќе либералната и данок-friendly од својот француски колега.На даночниот пред се, на пример, додека француски оператори плаќаат колку што е 37% од GGR, Летонија оператори плаќаат само 5 проценти.Минатиот месец ARJEL домаќин на директори од Сингапур заинтересирани за изучување на француски регулаторната модел.Онлајн Казино Вести Учтивост на Infopowa Infopowa вест е главен на Casinomeister вестите од 2000 до 2019 казино les salins клермон феран. Брајан Cullingworth беше главен автор, соработник, и беше еден од повеќето видни лица имам некогаш познат вклучени во онлајн казино индустријата.Првпат се сретнаа во јануари 2001 година во МРАЗ во Лондон каде што се забележани него ќе говорница да кабина интервјуирање онлајн казино, софтвер и лиценцирање надлежност претставници.Брајан беше, исто така, силно се вклучени со нашите форум како "Jetset", тој беше ангажиран како неформално консултант да eCOGRA, на ОПА, и беше играч застапник кој учествувал безброј оштетениот играчи со своите конекции за да индустрија луѓе.Тој, исто така, објави "Казино Предупредува" преку Infopowa вести за прилично голем број на години.Овие може да се најде во нашите вести архиви.Неговото заминување во февруари 2019 беше мрачен ден за нас.Тој засекогаш ќе биде пропуштен. слободни работни машини со бонус функција.