се Outpost слотови состојба на распаѓање 2

Судбината на Казабланка Казино во Кларк Freeport Зона во Филипини останува во limbo бидејќи нејзиниот нов сопственик, казино инвеститор Граница Капитал Група, допрва треба да кашлица до останатите зачувам барањата на Филипините Забава и Игри Корпорација (PAGCOR).Австралија-листата Граница Капитал Група, се здоби со Stotsenberg Хотел и Казабланка Казино во 2015 година за вкупно разгледување на US$26 милиони евра.Меѓутоа, државниот регулатор затвори казино операции на Кларк сопственост во првиот квартал од 2017 бидејќи Граница Капитал сè уште се потребни за да го смири зачувам сметка во износ до PHP225 милиони денари (A$4.5 милиони евра), казино инвеститор се вели во поднесување.Граница Капитал првично се опфатени зачувам износ со банкарска гаранција, но таа има lapsed.Сега, компанијата изјави дека планира да се обезбеди зачувам "со готовински депозит." "Компанијата продолжува да бара потребните фондови," Граница на Капитал, се вели во неговото поднесување.Тргување на Граница Капитал акции на Австралиската Хартии од вредност, исто така, беше отстранет од февруари 2016 година, но компанијата очекува да продолжи тргувањето, откако таа се населува на зачувам сметка и да го рестартира својот Казабланка Казино операции.На Кларк казино исклучување остави блиску до 200 работници без работа, но работата на 239-соба Stotsenberg Хотел, не се погодени.Компанијата објави прелиминарните резултати за годината што завршува на 31 декември 2016 година, објаснувајќи дека одложувањето беше "се должи на комплексноста и својствени на неизвесност на завршување на зделката да се исполнат PAGCOR барањата." Граница на Капитал, снимени нето загуба од$41.4 милиони долари (US$32.8 милиони евра) за целосна година 2016 година, вклучувајќи ги и една "добра волја оштетување" во износ до$39.1 милиони во врска со стекнување на Stotsenberg Слободно Парк и Хотел Корп, која работи на Кларк казино и хотел сопственост.Казино инвеститор имаше голема надеж за казино, кој се наоѓа на помалку од два километри од Кларк меѓународниот аеродром.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre се outpost слотови состојба на распаѓање 2.