3 букви зборови со користење на букви покер

Макао влада вети дека ќе се бори долу на неовластено отворено рекламирање промовирање на коцкање услуги.Во средата, официјалните лица од Макао Економски Услуги (МИНИСТЕРСТВОТО за образование и наука) открива дека тие ја истражува 316 осомничени случаи на нелегалните игри поврзани со рекламирање во последните шест месеци на 2014 година 3 букви зборови со користење на букви покер. Само 14 од овие реклами беа одобрени од страна на Граѓаните и Општинските Услуги Биро (IACM), орган надлежен за издавање на ад дозволи.Станува збор за комбинација на прашања, оние реклами кои биле одобрени – многу од нив промовирање онлајн коцкање сајтови – беа очигледно okayed во грешка.МИНИСТЕРСТВОТО за образование и наука и заменик директор на Таи Кин Ip рече дека овие реклами бил "измамен доволно да се има измамени на IACM органи за да се оди напред." Што се малку да ги смири загриженоста на локалните такси возачи, од кои некои се заканува со обвинителството за прикажување на погрешно одобрени реклами за нивните возила.Критичарите изрази загриженост дека преклопување на мандатите на МИНИСТЕРСТВОТО за образование и наука и IACM се доведе до конфузија што е легално, а што не, што е побарано владата да даде некои појаснување на неговата рекламирање на законите.И покрај тоа што на врвот на светот казино центар, Макао води тесна поводник на коцкање рекламирање.Казина и junket оператори се дозволени за рекламирање на нивната вклученост во добротворни настани или промовираат не-игри настани како што се концерти, но Законот Бр 7/89/M забранува реклами кои се карактеризираат "игри активности" како нивна главна порака.Онлајн коцкање сајтови рутински flout ова ограничување од страна на водење рекламите кои се карактеристика само нивното име и контакт број или веб-сајт адреса.Други реклами direct гледачите да 'туризам' веб-сајтови кои содржат линкови до онлајн коцкање сајтови.Поединци резултат да биде кршење на овој закон може да се соочи со парични казни до ЧЕТКА 12k (US $1,500), додека корпорации можат да бидат dinged до ЧЕТКА 28k.МИНИСТЕРСТВОТО за образование чувствува побарано да дејствува со зголемување на фреквенцијата на нелегални реклами се појавуваат во Макао.Во февруари, МИНИСТЕРСТВОТО за образование и наука постапувањето главата Конг Син Cheong рече 190 примери на нелегални игри на недвижности веќе беа идентификувани од година почна.Истиот месец, Макао е Правосудството, Полицијата уапси седум осомничени осомничени за спамирање Macau пациентите телефони со текстуални пораки промовирање на нелегални онлајн игри на услуги.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre казино lac leamy привилегија поени.