смарагд кралицата казино храна мени

Австралиски човек кој во моментов е на издржување на најмалку 23 години во Перт затвор за убиство на неговата сопруга бил осуден на уште десет години за fleecing жртви на повеќе од $6 милиони евра за да го нахрани својот хаотичен коцкање навика.Но реченици ќе се кандидира паралелно, што значи Ахмед Seedat ќе не му било дополнително време за неговите финансиски кривични дела.Ахмед Seedat беше осуден за убиство на неговата сопруга, Fahima Јусуф, во август 2018 смарагд кралицата казино храна мени.

Тој ги убил неа со притискање на нејзиниот постојано со тркалото се подготвуваат пред закопување неа во плиток гроб во дворот, а нивните деца, на возраст од две и пет, спиеше.При неговото убиство судење, судот слушнале Seedat тврдат дека неговата сопруга била емотивно навредлив кон него, и во ноќта на убиството, биле "сексуално агресивни кон него." Но, обвинителите тврдеа тој бил планирање на неговата сопруга убиство за неколку недели, бидејќи тој сакаше да биде со нејзината сестра, кој беше несвесни за своите чувства коцкање казина во западна вирџинија. Seedat имаше кријат услугите на пејзаж градинар да се ископа дупка само неколку дена порано, објаснува тој планира да инсталира базен за неговите деца.Во меѓувреме, истражувачите откриле инкриминирачки интернет пребарувања, вклучувајќи ги и "закопување мачка," "cremating тело," "закопување некого aliv [sic]," и, "Може да ти се ожени брат во право ако сестра мртвите, муслимани [sic]." Seedat рекол на полицијата дека неговата сопруга последните зборови на него додека тој bludgeoned главата беа, "те сакам." Оваа недела, Seedat се појави од затвор преку видео линк за да одговорите 97 трошоци поврзани со измама и кражба на АУ$5,877,049.19 ($4.16 милиони американски ДОЛАРИ) од 31 различни жртви.Многу од парите стекнал во текот на период од пет години, со фалсификување на доверба фонд документи и презентирање на лажни портфолио оценки за инвеститорите.Тоа беше направено во неговиот капацитет како глава на сметководствени и финансиски менаџмент фирма коцкање казина во вашингтон. Seedat имаше речено во полицијата тој бил "high roller" кој се обложи на стотици илјади долари во време, првенствено на коњ тркачки, и му ја $3 милиони од своите сопствени пари, како и дека на неговите жртви.Судијата рече дека не постои реална шанса на некој од оние Seedat ограбени на "гледаат еден црвено проценти" на своите пари, бидејќи на својот "грубо прекршување на доверба" коцкање казина во вирџинија бич. "Падот на вашите финансиски околности и squandering на милиони како резултат на вашиот коцкање беше значаен фактор во вашите лични околности, што доведува до вас убиството вашата сопруга", рече судијата..