дали казино готовински парични упатници

Една нова студија е поврзана детството стресот да возрасни проблем коцкање однесување, понатаму замаглување на природата v дали казино готовински парични упатници.

негува дебата.Нова Универзитетот во Висконсин-Медисон студија се вклучени 54 млади на возраст од 20 до 23 кои учествувале во претходната студија, кога тие беа осум години.Порано студија се занимаваа со стрес хормони, и на лица избрани за следење студија беа рамноправен микс од деца или од најмалку или повеќето истакна групи.Децата кои се изјасниле хронична и високо ниво на почетокот на живот стрес (ELS) го доживеа многу трауматски настани, како на пример тешка злоупотреба или насилна смрт на родител.Истражувачите сакале да го видат каков ефект на оваа историја имаше на високо-истакна група во процесот на донесување одлуки.За да се утврди дали висока ELS субјекти' мозоци постапува овој процес различно од ниско-стрес група, студијата праша учесниците да ја заврши серијата на коцкање-тематските задачи додека магнетна резонанца (МРИ) опрема мери нивната активност на мозокот.Истражувачите открија дека нивните високи ELS субјекти "постојано ставен на големи влогови на процеси кои имале ниска шанса за победа, не успеа да се одржи на големи влогови на испитувања со добра шанса за победа, а можеби и најважно—не успеа да го промените ова однесување по повтори загуби." Предмети со поголема ELS "се појави во можност ефективно да се научат од загуба испитувања за да се подобри нивната следните проценки на ризикот," додека ниска ELS група "корист повеќе од нивните искуства и почна да се одржи пониски влогови на испитувања со висока веројатност за загуба." Мозокот на овие високо ELS испитаници покажаа помалку активирање во пресрет на двата потенцијални награди и потенцијалните загуби, но се покажа дека е поголем активирање од ниско ELS субјекти во реакција на реалните загуби.Истражувачите теорија дека "и сиромашните почетна учење и зголемената емоционална реактивност да, косата може да ја напушти високо-стрес-изложени поединци помалку можете да ги менувате и подобро искористување на очекување (и мотивација за да се избегне) следните потенцијални идни загуби." Истражувачите нагласиле дека поединците изложени на висок ELS "се веројатност да се сретне кумулативни стрес во текот на нивните животи." На пресметување на резултати врз основа на субјектите' пријавени сегашниот живот стрес најде дека активност на мозокот е "не се поврзани со нивоата на сегашниот живот на стресот" и дека "мерките на детството стрес придонесе варијанса и над мерки на тековната живот стрес." Слични истражувања во велика БРИТАНИЈА пронајдени значително поголеми размери на проблем коцкари доживувале насилство во дом или други детството траума од не-проблем коцкари.Бројни студии пронашле проблем коцкари' мозокот да имаат повеќе тешкотии оцена и адаптација на ризик, додека, исто така, покажува зголемена емоционални одговори на негативните резултати.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre дали казино бармени направи добри пари.