казино во живо бонус Senza Deposito

Видео лотарија терминали (VLT) се упатија кон судот во Канада Атлантските провинции, и во случај би можело да магија проблеми за VLT операции во земјата.Во понеделникот, ПС се изјасниле дека Newfoundland и Лабрадор апелационен Суд ја отфрли напори од страна на Атлантскиот Лотарија Корпорација (ALC) да се блокира класа акција тужба поднесена од страна на противниците на ALC е VLT операциите во Канада четири поморски провинции.Тужбата, кој беше лансиран во 2012 и сертифициран како класа акција минатата година, тврди дека VLTs се "суштински измамен, по својата природа зависност и природа опасно кога се користи како што треба." Тужбата понатаму тврди дека VLTs ги кршат Канада Кривичниот Законик, бидејќи тие не се вклопуваат во рамките на своите критериуми за слот машини, игри на среќа или други " фер игри на среќа.' Тужбата тврди VLTs вработуваат "измамен" алгоритми кои се наменети за да се произведе "когнитивните нарушувања" во однос на клиентите, е шанса за победа награда.Тужбата се вели дека овие алгоритми се едноставно технолошки ажурирана верзија на ruses вработени од улица hustlers понуда 'со три-картичка монте' игри.Тужбата понатаму тврди дека VLTs вработуваат "тајна priming" за да се создаде "опасна dissociative ментална состојба, во која играчите не можат да направат разумни одлуки за да продолжи да игра или не." Две тужителите во срцето на тужба, пензионери Даглас Babstock и Фред Мали, може да биде придружуван од страна на многу 30k други VLT коцкари во класа акција.Ако е успешна во докажување дека VLTs загрозување на Кривичниот Законик, слични тужби би можел да биде лансиран против други провинциски коцкање монополи низ земјата.На ALC има опција за поднесување жалба на одлука за Канада е Врховниот Суд, но допрва треба да покаже дали тоа ќе бидете на оваа опција.На ALC започна својата прва VLTs во 2006 година и сега функционира речиси 6,300 на машини во локалните барови и ресторани.Машини предвидени приходи на C$439m (US$327m) во Круната Корпорација најновите фискалната година, што претставува повеќе од половината од вкупните приходи во периодот.Во соседните Квебек, на Loto Квебек коцкање монопол почна намалувајќи го бројот на VLTs минатата година, со план да се намали вкупниот број на инсталирани машини од 12k на помалку од 10k.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre казино во живо бонус senza deposito.