дали мора да се плати федерални даноци на казино добивки

Милијардер сопственост инвеститорот Глен Straub, наводно, поднесе тужба против државата Њу Џерси поради наводите дека доаѓањето годишен данок на законот за неговата shuttered ДЕСЕТ Атлантик Сити местото е над $3 милиони повисок отколку што треба да биде.Според извештајот од Притиснете на Атлантик Сити весник, Straub поднесена акција со Атлантскиот Каунти Врховен Суд на 14 октомври и е тврдејќи дека прикриен Атлантик Сити имот треба да се оданочуваат како празен зграда испразнет од било бизнис отколку како работна казино.Претходно познат како Уживаат Казино Хотел Атлантик Сити, ДЕСЕТ Атлантик Сити чини $2.4 милијарди долари за да се изгради во 2012 година, но тоа беше затворена само две години подоцна, по поднесување за вториот круг од Глава 11 стечај заштита дали мора да се плати федерални даноци на казино добивки. Straub потрошени $82 милиони евра за купување на 6,3 милиони квадратни стапки место преку својот Поло Северна Земја Клуб недвижности возило во август 2015 година, но оттогаш се обидувале повторно да го отворите 1,399-соба Boardwalk сопственост.Весникот објаснува дека во прашање е контроверзна плаќање во рамките на добивка (ПИЛОТ) аранжман, кој службеници поминале минатиот ноември дека се обидува $120 милиони евра во колективните 2017 надомест од сите Атлантик Сити е казина.Тоа детални дека оваа шема беше, наводно, дизајнирани се да ги смирите на градската власт е често диво-флуктуирачки наплата на данок база, која беше една од главните причини зошто нејзините финансии беа преземени од страна на државата речиси пред две години.Како таква, Притиснете на Атлантик Сити се изјасниле дека Straub е 2017 даночен трошок за ДЕСЕТ Атлантик Сити е во моментов очекува да застанат на повеќе од $8.3 милиони долари, но неговиот тужбата тврди дека се место на одржување треба да бидат ослободени од ПИЛОТ шема и имаат своите трошоци, намали на околу $5.1 милиони евра дали мора да се плати град даноци на коцкање добивки. "Тоа е лудо," Straub, наводно, изјави за весникот ajouter он ami zynga покер.

"Тоа не е казино, бидејќи државата вели дека ние треба лиценца.Тие се казнување на нас милиони и милиони долари.Целата ПИЛОТ е како ставање Бенд-Помош во текот на седум-инчни-длабоко го исечете." ajouter он ami sur zynga покер.