ресторан казино Niederbronn Les Bains

Онлајн оператори 888, Небото Вегас, Ladbrokes и Casumo беше прогласен за виновен за пробивање рекламирање стандарди правила околу таканаречениот "лажни вести" advertorials насочени кон ранливи луѓе.Вкупно на девет претставки беа примени од страна на Рекламирање Стандарди Орган (ASA) се однесува на реклами на веб-сајтови кои сугерираа дека коцкање ќе обезбеди бегство од лични проблеми, вклучувајќи и депресија, и дека тоа потенцијално може да биде решение за финансиски прашања.Четири близина на идентични реклами раскажуваат приказната на "Вилијам' кој наводно беше £130,000 во долг поради монтажа медицински трошоци за лекување на неговата сопруга.Под наслов " На Нивната Венчавка Ноќ Тој го донел Тајна, Таа не Беше Подготвена За.Резултатот Ќе си со Солзи Во очите,' статијата потоа продолжува да се тврди дека Вилијам откриени реклама за коцкање сајт кој му е дозволено да се победи илјади фунти, ги исплати своите долгови и да ги преземат неговата сопруга на одмор на Бора Бора.Во случај на Небото Вегас, ад наведува: "Со малку да нема пари да се трошат тој признава тој се насмеа и речиси дошле минатото, додека тој го видов тие беа нуди унапредување дека би награда него со £10 бесплатно на Џекпот 7 играта, која во текот на г 700,000 беше премногу тешко да се помине до."Реклами се појави на 24hournews и casinohacks веб-сајтови, кои се познати меѓу индустријата кругови да бидат даватели на лажни вести кои најчесто се користи за да биде домаќин affiliate линкови.Во сите случаи, АС најде дека рекламите се смета дека "укажуваат на тоа дека коцкање може да обезбеди бегство од лични проблеми како што се депресија или дека тоа може да биде решение за финансиски прашања."Одговарајќи на одлуки, Ladbrokes, Casumo и Небото Вегас сите изјави дека реклами во прашање беа генерирани од страна на филијали работат со своите брендови и дека претходно не се одобрени рекламирање на содржината во прашање ресторан казино niederbronn les bains. 888 изјави дека го прекине својот договор со ваквата пронајдени да имаат обезбедени на навредливите реклами.Портпарол на Ladbrokes рече: "Никој во Ladbrokes Корални верува дека овој вид на "лажни вести" маркетинг да има место во овој сектор.Ние сме биле на намалување на бројот на соработници што работат со, како и стегање надолу тешко за секој со користење нашето име без наше знаење во обид да го прекине овој вид на активност оди напред."На АС владејачката изјави дека "ад не мора да се појави повторно во сегашната форма" и информирана секоја компанија која својот "иднина реклами, вклучувајќи ги и оние кои се подготвени од страна на партнери, мора да бидат јасно да се идентификува како за маркетинг комуникации и да се грижи да се обезбеди нивните реклами беа подготвени во општествено одговорен начин."Со зголемувањето на бројот на филијалата оператори падне фаул на регулаторните ограничувања околу нивните реклами, многу оператори се стега до нивните филијалата комуникации критериуми за да се избегнат потенцијални казни и да спроведе добро кодекси на практиката на нивните филијали.Добар пример за ова е спорт обложување оператор Paddy Power, кој неодамна издаде ревидирани комуникација критериуми за нивните филијали стегање долу на SMS, e-mail и advertorial стил маркетинг содржи Paddy Power бренд. ресторан казино palais des фестивали кан.