колку години мора да биде да одите во казино

Во реткост за спортско обложување акции овие денови, не една, туку две сакана имиња претрпе деградира во еден ден.Морган Стенли е Томас Ален намали неговиот рејтингот на DraftKings (NASDAQ:DKNG) и Националните Пен Игри (NASDAQ:ПЕН) на "еднаква тежина" од "прекумерна тежина." Ален, еден од најпознатите широко проследено игри аналитичари на Вол Стрит, наведува вреднување заедно со шест макро ризици што би можеле да го попречат главата за акциите на компаниите.Двете акции мора брзо да се конкурираат на високото оваа година поради враќањето на традиционалните спортски, и очекување дека повеќе држави ќе го прифатат легитимен спортски wagering.Акции на DraftKings се до 265 проценти година до денес, додека Пен Националните е повисока од 115 проценти колку години мора да биде да одите во казино. DKNG и ПЕН имаат и повеќе од двојно од почетокот на годината.Додека ние мислиме многу на зголемената вредност е валиден, ние сме загрижени инвеститорите очекувања се премногу високи, и да видиме 6 потенцијалните негативни catalysts до крајот на годината", рече Ален во белешка за клиентите.Дури и со деградира, Ален подигна цената цели на двете имиња, се развива неговата прогноза на DraftKings да $37 од $26 додека зголемување на неговата Пен проценка на $55 од $49 колку години мора да биде да одат во казино.
DraftKings во моментов се тргува со околу $37, додека $55 проекција подразбира скромна главата за Пен.Истакнувајќи дека инвеститорите очекувања за двете компании се "премногу висока, на" Морган Стенли аналитичар контурите шест потенцијални негативни catalysts кои би можеле да тежат на две акции.Секако, на биг kahuna на шест е можно откажување на 2020 МАК сезона, бидејќи на coronavirus пандемија казино des belles feuilles париз. DraftKings акции особено се покажува чувствителност на таквите наслови, неодамна slumping на вести на некои укинат главната Бејзбол Лига (mlb игри и наслови укажува на Голем 10 и играта PAC-12 откажана фудбал оваа година.Ако МАК сезона е скратена или губи целосно, кои, исто така, ќе се повлечете на Пен, бидејќи компанијата е таргетирање на септември деби на својата Barstool Спортски обложувања стан, значи 2020 фудбал кампања ќе биде од голема важност за докажување на земјата за тој производ.На МАК е намера на играње на оваа година.Фудбалот е најмногу wagered-за спорт во САД.Ален други прашања ги опфаќаат пресврт на stay-at-home тренд кој е propelling онлајн игри на сопственичките хартии од вредност, намалување на побарувачката поради коцкари губење на сојузниот стимул бенефиции, зголемување индустрија конкуренција, разочарување на државата легализација пред, и, специфични за DraftKings, истекот на lockup период, што може да предизвика некој spate на инсајдерски продажба.Аналитичарот вели долгорочни COVID-19 импликации се минимални, но додава дека "Тоа е јасно од неодамнешната нестабилност дека DKNG/ПЕН, најверојатно, ќе се реагира, во зависност од тоа дали МАК сезона се случува или не." Ален, исто така, укажува дека деби на споменатите Barstool стан е потенцијален ризик за двете DraftKings и Пен казино депо минимум 5 евра. "Од [Пен Националните е] перспектива, ние сме загрижени дека стан не е како успешна, како што се надевал.Од [Нацрт Кралевите'] перспектива, ние сме загрижени дека Barstool е поуспешен отколку што се очекуваше, потенцијално преземање споделување на далеку", изјави аналитичарот.Во моментов, DraftKings и ривал FanDuel се комбинираат за да се контролира околу 62 проценти од НАС онлајн спорт wagering пазарот. казино депо минимум 1 евро.