Seminole хард рок казино часа

DraftKings и FanDuel се две од најголемите Дневни Фантазија Спорт оператори во сад и имаат силен играч база на податоци во Њујорк.На DFS индустрија дојде под оган минатата година од јавниот обвинител Ерик Schneiderman кој отиде по DFS оператори врз основа на тоа дека тие се нудат DFS игри кои беа слични на казино игри и тоа без дозвола.Додека DraftKings и FanDuel негираа оние побарувања врз основа на тоа дека DFS игри не работат на шанса, но бара вештина, Schneiderman продолжи да износот притисок врз DFS оператори преку правна постапка.Двата оператори имаат мораше да се справи со тужби дека ќе чини нив милиони долари во парични казни и казни, но сега се појави да имаат постигнат компромис со Schneiderman seminole хард рок казино часа. DraftKings и FanDuel се согласија да се запре нуди платени DFS игри во Њујорк, во замена за Schneiderman да ги запре сите тужба постапки против компанијата и да не се извршуваат никакви финансиски регрес seminole хард рок казино во флорида. Schneiderman изјави дека е среќен со одлуките, како неговата цел во случува по DFS индустрија беше да се оператори за да се запре нудат платена игри и како тие не биле овластени да го стори тоа.Ова доаѓа како голем удар за да се FanDuel како компанија има седиште во Менхетен.Во соопштението, претставник од FanDuel рече "Њујорк е критична состојба за FanDuel.Додека е disheartening за нас да го ограничи пристапот до платени натпревари во нашиот дом држава, веруваме дека тоа е во најдобар интерес на нашата компанија." Eilers & Krejcik Игри ДОО скопје, компанија која се специјализира во игри истражување се наведува дека Њујорк е најголемиот пазар за DFS оператори со тринаесет проценти удел на пазарот со Калифорнија доаѓаат во вториот со десет проценти удел на пазарот.Фирмата проценува дека DraftKings и FanDuel ќе заврши губи околу $35 милиони евра годишно поради повлекување на платени игри од Њујорк.Двете компании имаат тешка шест месеци, како што тие биле принудени да се повлечат платени DFS игри од девет држави seminole хард рок казино во форт lauderdale.
FanDuel има, исто така, се повлече од Тексас што го прави вкупно десет држави каде платени DFS игри се веќе нудат.Сега дека двете компании имаат попуштија да Schneiderman е барања, може да има и други држави, кои одлучуваат да одат по DraftKings и FanDuel.Државните законодавци се очекува да ја разгледа нацрт-законот на оваа година, што изгледа да се легализира на DFS индустрија и тие треба да помине законот, DraftKings и FanDuel повторно ќе биде во можност да понудат платено DFS игри во Њујорк.Сепак Schneiderman изјави дека дури и ако државните законодавци легализирање на DFS индустрија, тој се уште може да се разгледа случува по DraftKings и FanDuel над заштита на потрошувачите повреди и лажни рекламни кампањи. seminole хард рок казино во кокос крик.