бањи во близина на блу чип казино

Поранешниот машки manicurist во Дин Лас Вегас има поднесено тужба против Лента одморалиште наведувајќи родовата дискриминација, судот документ покажува.Тужбата беше поднесена во понеделник во Окружниот Суд во Лас Вегас, околу девет месеци по manicurist Винсент Пржени беше отпуштен.Случајот се фокусира на наводните повреди на Пржена е Насловот VII права, обвинувајќи Дин Лас Вегас на родовата дискриминација, непријателска работна средина и одмазда.Жалбата се наведува дека салон менаџери и олово manicurist фаворизира женски вработени во текот на машките вработени.Дискриминацијата вклучени "голем диспаритет во клиент задачи .. бањи во близина на блу чип казино. и на друг начин да бидат третирани неправедно, вклучувајќи примање вербални предупредувања за работи кои женски manicurists не добиваат вербални предупредувања за," жалбата рече.Тужбата тврди дека неговиот јули 4 престанок беше чин на одмазда по инцидентот на 20-ти јуни вклучува група на малолетници кои биле служи алкохол од страна на четири женски manicurists внатре во салон.Според жалбата, Пржени зеде неговиот клиент е пијалок далеку по потврдувањето дека таа била под 21 спартанско слотови без депозит се регистрирате бонус.

Но тужбата тврди дека Пржени е клиентот беше подоцна служел друг алкохолни пијат без негово знаење, и тој беше суспендиран во очекување на истрагата и на крајот го прекинат.Четири женски manicurists кои беа послужени пијалаци беа ниту прекината ниту раскинат, според тужбата.Осум-страница жалбата, исто така, тврди дека, на посебен повод, женски менаџер кажа Пржени дека тој "можеби ќе сакате да се направи нешто со готвење за работа", бидејќи тој е "во женски во врска со работното место на животната средина." Претставник на Дин Лас Вегас не веднаш да одговори на барањето за коментар на тужбата. спартанско слотови се регистрирате бонус.