колку за изнајмување на слот машина

Назад во јуни, беше одлучено дека Mohegan Сонцето Pocono ќе биде плаќање на повеќе од $223,000 во дополнителни средства за годишни даноци по казино имотот, беше reappraised со вредност кај повеќе од 150 милиони долари.Претходната процена вредност од 2007 проценка имал имот во $113,714,860, додека новите процени има на имот во вредност од $152,529,300 колку за изнајмување на слот машина. На Mohegan Сонцето Pocono поднесена документација минатата недела со окружниот документација да биде поднесена од страна на Ray Wendolowski, на Wilkes-Barre Област Школа Округ Адвокат, во понеделникот.Исходот на поднесоци ќе биде не-жирито судење, каде еден судија ќе го оцени имотот вредност.Според информациите од Wendolowski, жалби, како што тие обично се населиле без судење.Прашањето е проценета вредност на игри место и згради кои се поврзани со бизнисот.Ова ќе вклучува нови прилог на хотел и конвенцијата центар.Во минатото, Падови Трки ЛП беше во можност да постигне договор со даночните контролори; казино ќе плаќаат паушална такса и секоја година, износ кој беше неповрзани на сопственост подобрувања.Игри на местото платени вкупно $2.9 милиони евра за три тела кои се вклучени во сопственост оданочувањето; училишната област, земјата и Рамнини Township.Поголемиот дел од парите, $2.01 милиони евра, отиде на училиште област.Сепак, овој договор ќе истече со крајот на 2015 година и нова assessmed вредност беше пресметува со Luzerne Каунти кој дојде во $152.5 милиони евра.Ова ќе им помогнам на даноци на имот до $3.71 милиони евра.И казино на сопствениците и на окружниот поднел жалба против одлуката, со сопствениците велејќи дека износот е премногу висока и област тврдејќи дека износот е премногу low колку за изнајмување на craps табела. By октомври, жалба дојде пред Luzerne Каунти Одбор на Даночната Проценка на Жалби.Двете страни на ова прашање ќе побара од одборот за да го одбиете жалби, кои би го испрати случајот на суд, наместо да биде дискутирано од страна на одборот.Откако документација е поднесена, секоја страна ќе треба да вработи проценител и имаат пазарна вредност, подготвени на имотот.На Mohegan Сонцето веќе го направиле тоа, но appraised вредност не е јавно.Окружниот планови за вработување на проценител наскоро. колку за изнајмување на рулет маса.