отворени се соочуваат со кинески покер решавач

Betfred сопственик, Направено Браќа (Пари Обложување) Ltd, има купено 3% удел во ривал оператор Вилијам Хил.Вилијам Хил новитети на пазарот ажурирање покажа 874,189,537 на своите акции биле купени од страна на Фред и Петар Направено е компанија, за некоја непозната цена.Кога беа прашани за причините за стекнување, извор близок до Betfred кажано Коцкање Insider: "Тој (Фред Направено) купи Хил е акции, бидејќи тие масовно се потценети и кога станува збор за НАС тие се пред тркачи."Минатиот месец, Вилијам Хил се изјасниле 2% од година на година се намали во својот полн-годишна нето приходи за 2019, за да £1.58 bn ($2.05 bn).Падот главно се должи на минатата година за намалување на максималната удели на фиксна-шансите обложување терминали од £100 до £2 во велика БРИТАНИЈА.Сепак, НИ нето-приходи се зголеми 38% да £126.4 m, додека приходите од остатокот на светот се зголеми 71% до £257.4 м.Говорејќи на време, Ulrik Bengtsson, извршен ДИРЕКТОР на Вилијам Хил, изјави Коцкање Insider дека, на долг рок, тоа беше "неразумно" за операторот да се очекува 50-50 поделба помеѓу велика БРИТАНИЈА и меѓународни приходи, особено со "темпо од НАС раст." отворени се соочуваат со кинески покер решавач.