не слот машини се земе монети

Нагаланд, мала земја во североисточниот дел на Индија, стана првиот Индиската држава да го одобри онлајн вештина игри законодавство, кои може да се овласти за лиценцирање на вистински пари онлајн покер, rummy и фантазија спортски сајтови.Во јули минатата година, Главен Министер TR Zeilang претстави Нагаланд Забрана на Коцкање и Промоција на Онлајн Игри на Вештина Сметка, 2015 Година, законот посебно ги дефинира коцкање како "wagering или обложување на игри на среќа", додека се изземаат игри "таму каде што е preponderance на вештина во текот шанса." Нагаланд политичари бара понатамошно проучување на законот од страна на одредена комисија, која го доставува извештајот до Нагаланд Законодавно Собрание (ОНА) во четвртокот.На Morung Изразат се изјасниле дека комитетот тврдеше дека за да бидат задоволни и со законот е законитостите и неговиот потенцијал за приходи, и на тој начин едногласно препорачува законот да биде донесен не слот машини се земе монети. GLaws.во пријавено дека бил сега бара само државата гувернерот потпис да стане закон, по кој владата ќе започне со изготвувањето на прописи и лиценцирање детали, процес кој се очекува да потрае неколку месеци.Законодавството е широка дефиниција на "игри на вештина' вклучува игри каде што рече вештина "се однесува на strategizing начинот на ставање на wagers или поставување на влоговите или каде вештина лежи во тимот за избор или за избор на виртуелна акции врз основа на анализи или каде вештина се однесува на начинот на кој се движи се направени, без разлика дали употреба на физичка или ментална вештина и acumen." Законот се заснова на Индискиот суд пресуди дека пронашле играње на игри на вештина "со или без прашање да се биде вистински бизнис потфат и не се сметаат за коцкање." CM Zeilang направени без коски околу нацрт-законот е примарната цел да се "за заработување на приходи за државата, владата со начинот на лиценцирање на такси и надомест за авторски права." За жал, законот не веројатно да генерираат многу во начинот на приходи за државата, со оглед на нејзината население од само под 2м.Барање на бизнис од други Индиски држави може да се докаже dicey, со оглед на тоа дека Врховниот Суд на Индија неодамна потврдена правото на државните влади за да се спречи надвор од државата онлајн игри на среќа од beaming своите сигнали низ државата линии.Нагаланд законодавството следи состојбата на Сиким е неодамнешното лансирање на "online" коцкање преку дигитални терминали во локалните обложување продавници.На еднакво население-се соочат со предизвикот Сиким е дигитален операции се, исто така се затвориле во своите граници, но се надевам е дека повеќе држави се земе некој вид на дигитален фрлам, притисокот ќе се качи на централната власт да се занает национална стратегија, која ја влече Индија е коцкање бизнис корне и вреска во 21-от век.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre не слот нигерија отвори неделите.