е дин слотови вреди

Коцкање и игри сајтови, во Хонг Конг беа хит во април од страна на неколку дистрибуирано одбивање на услуга (DDoS) напади, кои се наменети да се земе сајтови присутен и mulct пари од операторите, според U. С-базирани сајбер безбедност фирма.Меѓународниот Бизнис Тајмс објави дека Безбедносен Инженеринг и Одговор Тим на Arbor Networks откриен одеднаш, но необично скок на сообраќајот во најмалку 29 онлајн коцкање и игри сајтови во текот на првите две недели од април.Кирк Soluk, менаџер на компанијата е Закана Интелигенција и Одговор на тимот, рече Хонг Конг веб-сајтови доби 28 и 39 проценти од сите напади кои се поголеми од 10 Gbps во текот на тие две недели е дин слотови вреди. Soluk рече напади започна на 6 април е wrest точка казино уште се отворени. Она што го направија напади необично, според Soluk, беше фактот дека Хонг Конг имаше превземено на U.

во однос на целните DDoS напади за време на тие две недели.Тој рече НАС има секогаш е топ дестинација за таргетирани напади.Иако тоа не е јасно кој врши напади, Soluk верува дека тоа е изнудување обид дизајниран да чукнам цели присутен додека тие беа подготвени да платат за да се направи напад запре.Многу необичен сообраќај дошол од Кина.Тој рече дека напаѓачите знаат дека коцкање и игри сајтови се залага да се изгуби милиони пари, ако тие не се достапни, според cybersecurity експерт.Сајбер изнудување поврзани со нападите се во пораст во последните години, благодарение на создавањето и достапноста на софистицирани алатки, според извештајот.Тоа, исто така, обвинија бизниси " над-потпирање на дигитални услуги.Податоци дека Symantec предвидено покажува дека ransomware напади, кои обид во можност да изнуди пари од индивидуалните корисници и бизниси од страна на encrypting своите фајлови и да бара плаќање за да ја декриптирате нив, скокна 36 проценти во 2016 година е покер wsop стан лажирани. Просечната откуп трошоци се зголеми повеќе од двојно од претходните години. Soluk предупреди дека DDoS напади потенцијално би можеле да се постигне компромис корисници на нападнаа сајтот, а во некои случаи дури и ги стави во физичка ризик, како и во ноември 2016 напад во Финска дека се оштетени на системи за греење на станбените имоти во мртвите на зимата.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre казино во близина на возен ливади ил.