клуб

Според извештајот објавен од страна на Австралиската Трансакција Извештаи и Анализа Центар (Austrac), електронски, онлајн и нови начини на плаќање биле претставувајќи се "новите финансирање на тероризам ризик." Затоа, земјата се смета за регулирање на овие методи, Bitcoin вклучени, под строга анти-перење пари и контра-тероризмот закони.Во извештајот на агенцијата беше наведено дека терористичките групи кои се вклучени во radicalization, регрутирање и комуникација на интернет се исто така многу веројатно да се користи на онлајн плаќања, како и дигитална валути.Затоа, со оглед на фактот дека Bitcoin и неговите врсници, се гледа како на важна закана, тие мора да бидат регулирани под построги закони.Сепак, Austrac не успеа да обезбеди докази дека Bitcoin е, всушност, се користи за финансирање на таквите терористички групи, иако Бред Браун, привремениот менаџер за стратешко разузнавање и политика, потенцираше дека одредени инциденти произлегува од "злоупотреба на Bitcoin." За примери тој обезбедени од Свила Патот онлајн црниот пазар, како и на Планината клуб. Gox хаос.Дополнително, Austrac во извештајот предлага ревидирање на постојниот анти-перење пари и контра-тероризмот прописи во Австралија.Покрај тоа, се препорачува дека дефиницијата "e-валута" треба да содржат виртуелни валути кои не се поддржани од страна на физички средства, како што се Bitcoin и Етер.Мајкл Keenan, Австралија е Министер за Правда,, создаде сметка чија цел е да се измени Анти-Перење Пари и Контра-Тероризмот Финансии Дејствува во насока на опфаќање на прописи поврзани со дигитални валути.Поради својата анонимни и обезбедување трансакции, Bitcoin како и за сите други дигитални валута стана омилен на црниот пазар.Најдобар пример за тоа е сега затворен Свила Патот, веб-сајт кој се е дозволено купување и продавање на дрога користење cryptocurrencies.Сепак, последните извештаи покажуваат дека Bitcoin пазарот е сега управувано од страна на легитимен плаќања, услуги и трговија, што значи валута еволуираше многу од своето ослободување години. казино bellavista la paz.