она што казино во вашингтон плаќа од повеќето

Американскиот Игри Асоцијација (АГА) има поставено од нејзините приоритети за спортско обложување во НАС, издавање на отвореното писмо до американскиот Конгрес.Тоа е, исто така, потврди дека ќе се спротивстави на било какви обиди од страна на конгресот да се создаде федерална законодавството што се однесува на легализација на спортско обложување во САД, изразувајќи ја својата желба за држава-по-држава пристап на уредување и усвојување, со кој се верува дека е подобро за своите членови.Бизнисите, државните влади и индустрија засегнати страни, секаде се уште доаѓаат да се помири со Врховниот Суд е одлуката да се дозволи legalised спортско обложување во Њу Џерси претходно овој месец, потег кој ефикасно го погоди надолу правна надлежност на Професионални и Аматерски Спортски Учество Акт (PASPA).Тоа е земја на збунетост, што доведе до некои оператори прави големи скокови во НАС спортски обложување на пазарот, додека другите кои се избрани да се одржи нивната колективна здив.Во оваа повреда чекори АГА, конципирањето на своите пет приоритети во неговиот лобирање напори во спортски обложувања донесување.Меѓу овие се да се поттикне државната регулатива, место на благосостојбата на потрошувачите на врвот на агендата, со промовирање на одговорни игри & одговорно рекламирање, поттикнување на користење на договори меѓу спортски тела и нивните гејминг индустријата колеги и зајакнување игра интегритет со "ригорозни спортски обложувања регулатива'.Зборувајќи за потребата од државно ниво регулатива и донесување текот на федералната регулатива, АГА рече: "Во пресрет на Судската одлука, некои го повика Конгресот да донесе федерална рамка за регулирање на спортски обложувања."На АГА верува дека ова е паметно, непотребно и надвор од чекор со јавноста расположение укажува 7 од 10 Американци мислат дека оваа одлука треба да се остави за секоја држава, не федералната влада."Проблем за НАС Конгрес е дека ако тоа интервенира и нацрти сојузна законодавството што се однесува спортски обложувања усвојување тоа се отвора себе до втор правен предизвик од државите во текот на уставноста на таквото законодавство.На АГА додаде: "прописите во моментов во место во секоја надлежност веќе адреса прашања како што се возраст ограничувања, евиденција барања и издавање лиценци и соодветност заклучок, меѓу другите.Згора на тоа, на индустријата за игри е веќе предмет на строги сојузна анти-перење пари прописи и има силна рекорд на усогласеност во таа област."Охрабрени од приливот на про-спорт обложување расположение pervading САД индустријата за игри, на АГА е писмо, исто така, бара од Конгресот да се ре-се оцени постоечките 1951 година, акцизите и данокот на спортски обложувања.Првично основана во повисок износ, државата Невада успешно тужена да ја имаат оваа намалена на данок од 0.25% од вкупниот рачка на сите облози се става да се врати на Федералната влада.Оправдување на нејзиниот повик за повторно оценување, на АГА додава дека овој данок 'го попречува способноста на правниот пазар да се натпреваруваат со незаконски операции кои не плаќаат никакви даноци.' она што казино во вашингтон плаќа од повеќето.