марија казино 100 слободен врти

Професионален покер играч Драган Костиќ ја изгуби својата понуда да се избегне долги затвор казна и голема парична казна за неуспехот да се прогласи својата покер добивки да ги Шпанија даночните власти.Во понеделникот, шпански медиум ABC.es се изјасниле дека Провинциски Суд на Палма беше примен порано Кривичен Суд на Палма судот кој бил осуден Костиќ до една година-и-пол зад решетки и финансиски казни во вкупен износ од €630k за информирал својот добивки од Европската Покер Турнеја Барселона настан во 2011 година марија казино 100 слободен врти. Костиќ, 55-годишниот македонски државјанин кој има жителство во Шпанија за изминатите две децении, беше втор во EPT Барселона 2011 настан, победа уредно €532k во процесот.Но, Костиќ не успеа да го вклучите овој windfall во 2011 даночни поднесување, а со тоа избегнување на плаќање на €228k даночниот орган подоцна инсистираше тоа беше должници од овие добивки како да заработите пари во казино. (Изработка на оптика дури и полошо, Костиќ, наводно, заработил €1,315 даночната наплата таа година.) Костиќ првично pleaded непознавање на неговата одговорност за непријавување на покер добивки како приход, додека, исто така, укажува на тоа дека даноци должи биле одбиени на извор во други случаи во кои тој би собрани во живо на турнирот добивки.Костиќ понатаму се обидел да му ја додели вината за неуспехот на финансиски професионални тој би се ангажирани да подготват таа година е даночна пријава.Провинциски Суд не беше купување на Костиќ аргументите, велејќи дека додека коцкање добивки под €2,500 се ослободени од данок, тоа е малку веројатно дека некое лице, чија единствена приходи е изведено од покер ќе биде неуки на поврзани даночни обврски на добивки над €2,500 како да заработите пари во коцкање. Судот, исто така, истакна дека Костиќ ја искажаа помали tournament scores на €20k и €7k.На крајот, Судот примен на затворски казна затвор, на Костиќ, кој исто така беше хит со парична казна од €400k и назад даночен трошок за €230,110 плус камата.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre како да заработите пари во казино раздор.