буена виста казино Ione Ca

Elaine Дин — екс-сопруга на сега-посрамен игри магнат Стив Wynn — е добивање на последен се смее во една од најпознатите антагонистички пост-развод суд борби во историја на играње.Поранешната двојка, кој го основал Дин Места во 2002 година со Јапонски pachinko милијардер Kazuo Okada, биле заклучени во жестока правни одмазда над акции на компании веќе неколку години.Но, сега поранешен претседател е принудно заминување од одборот зацврсти неговата поранешна сопруга рака.Во петок, компанијата објави во хартии од вредност поднесување дека казино име магнат се согласиле да се отстапи контролата на Elaine Дин е акции.Лас Вегас " многу свој Војна на Рози започна во 2012 година, кога Дин Места обвинети Okada на поткуп на странски лице, наводно, за да се обезбеди владата за поддршка за својот Okada Манила одморалиште во Филипини, потфат, со кој Дин Места одби да бидат вклучени.Дин Места тужена Okada, благодарение на договор помеѓу трите основачи кои дадоа Стив контрола над нивните акции, и го принуди да го продаде својот удел во компанијата буена виста казино ione ca. Okada тужена да ја поврати контролата и Elaine Дин се приклучи кои одговараат.Како дел од Wynns' 2010 развод населба, тие се подели своите удели рамномерно, но Г-Дин ceded гласање контрола над нејзините акции со нејзиниот поранешен сопруг и се согласија за ограничување за продажба на нив.За возврат, Стив Wynn се согласи да секогаш reelect Elaine на одборот на директори.Но од 2012, таа сакаше да се врати контрола на нејзиниот капитал.Г-дин.Дин одговори на Elaine е тужбата од страна на тврдејќи дека таа го прекршила морални должности од страна тужи компанијата, а тој потоа се стартува нејзиниот надвор од одборот.Во трудовите се поднесуваат до судот, во средината на 2016 година, Г-Дин опишан нејзиниот поранешен сопруг однесување како "несовесно" и "ризик-земање," предупредување дека тоа може да им наштети на компанијата и да ја изложите на оштетување на судски постапки, иако таа не се опише специфичната природа на она што однесувањето бараше.Во крајот на јануари, кога инкриминирачки приказна за децении на сексуалното однесување против голем број жени вработени скрши во Wall Street Journal, Г-Дин веднаш го обвини неговата поранешна да биде извор.Тој постојано ги негира сите обвинувања, дури и по повлекува надолу како претседател и извршен ДИРЕКТОР на почетокот на минатата недела.Во официјална изјава на компанијата рече, "доволно докази постои за да се покаже дека Elaine Дин, лично и/или преку нејзините агенти, поттикнати и даваше Wall Street Journal член буена suerte para el казино. Elaine Дин има загрозени да го 'уништи' Г-Дин и во таа потрага 'не се грижи ако парк во отиде на нула.' Ние веруваме дека Wall Street Journal, член е во продолжение на напорите." Адвокатите на Г-Дин ги негираа дека нивниот клиент беше извор најдобрите казино во близина на оверленд парк ks. Elaine е предвидување на "оштетување судски постапки" се покажа како точна.Барем еден акционер има поднесе тужба против Дин и на компанијата одбор за "без разлика на одржлив модел на сексуално малтретирање и острата однесување," што доведува до осиромашен акции вредности. најдобрите казино во близина на њу јорк.