кога ќе орегон казино се отвори

Во Пенсилванија, државните службеници се сретнаа за да се одлучи што да се направи ако Endeka Забава одлучува против привлечен летна одлука од Пенсилванија Игри Одбор за Контрола не да награда на операторот со Категорија јас казино лиценца.Според извештајот од Нов Замок Вести весник, државата е седум-член регулаторот гласаа едногласно, во јули да се одбие дозвола за апликација од Endeka Забава, која сака да потроши $205 милиони евра, со цел да се трансформира еден 250 хектари сајт 52 милји северно од Питсбург во својата Лоренс Падови Казино И Трки Одморалиште заврши со некој нов-миле подигнат трки песна, три ресторани и казино нуди 1,500 слотови и 38 табела игри.Според законодавството донесени во 2004 година, Пенсилванија службеници може да додели седум од Категорија I коцкање лиценци, кои се врзуваат казино на тркачката патека, заедно со пет самостојна Категорија II дозволи и еден пар на resort-хотел Категорија III лиценци.Но, весникот објави дека Јосиф Procacci, главен акционер на Endeka Забава, останува неопределени за тоа дали тој има намера да поднесе жалба до среда рок, кој би можел да го напушти источна држава со резервни Категорија јас лиценца.На средбата, Џон Payne, член на Пенсилванија претставничкиот Дом, предложи воведување на законска регулатива што би остатоци конечниот Категорија јас лиценца наменети за Лоренс Каунти и да го замените со една Категорија II дозвола.Републиканската служи како Претседател на државата Куќа Игри Надзорен Комитет и изјави дека неговиот план ќе добие лиценца наменети за Лоренс Каунти "назад во безбедно чување да се реиздадени." "Тој ја зазема позицијата дека немало финансирање достапни за комбиниран подигнат трки [и] казино проектот во изминатите десет години," Крис Sainato, член на Пенсилванија претставничкиот Дом, изјави Нов Замок Вести кога ќе орегон казино се отвори. "Тој верува дека ако лиценцата е повлечена од тоа би можеле да бидат реиздадени одделно и предлага законот да го стори тоа.Тој рече дека има повеќе интерес за добивање на лиценца игри на среќа за самостојна казино и дека финансирањето за таква лиценца ќе бидат лесно достапни." Како законот сега штандови, процесот за да се добие преостанатите Категорија јас лиценца ќе се отворат ако Endeka Забава капки надвор од трчање.Новиот програмер, тогаш би можеле да бидат избрани по две до четири години иако процесот може да потрае подолго доколку има повеќе кандидати најдобри во слот класичен леле хантер. Sainato објасни дека тоа би можело да потрае еден оператор минимум една година да се стекнат со самостојна казино лиценца најдобри во слот класичен леле addon. "Џон Payne сака тоа да се одвива брзо, ако Endeka [Забава] не поднесе жалба на [Пенсилванија Игри Одбор за Контрола е] одбивање," Sainato изјави за весникот. "Ако тоа не се направи жалба, што ќе се одржи на сè во место и процесот ќе продолжи да игра надвор.Вие не може да се одрече лиценца, ако човек е се уште жив.Тие не може да се даде лиценца за некој друг ако тоа е под жалба." Сепак, Џо Thomson, Претседател за Standardbred Здружение на Одгледувачи На Пенсилванија има изјаснија против Payne е предлог и изјавил дека таа била лошо осмислена, ќе им наштети на создавање на работни места и ја исклучуваат земјоделскиот заедница.Ова е и покрај Sainato во која се наведува дека тој би можел да прикачите некоја измена за сите идни закони кои ќе им даде на Лоренс Каунти на "првиот истрел" на аплицирање за Категоријата Б лиценца. "Верувам финансирање за самостојна казино може да бидат добиени", рече Sainato најдобри во слот комори на xeric.

"Payne е велејќи дека никој не може да добие финансирање за тркачката патека и дека тоа ќе биде полесно да се најде финансирање за самостојна казино па лиценци треба да бидат одделени." Ако не постои жалба, Sainato изјави за весникот дека тој верува сираци лиценца ќе продолжи да привлече внимание како држава се заинтересирани да се заработи од $50 милиони радиодифузната такса и поврзани економски придобивки било каков развој ќе донесе најдобри во слот класичен воин на резервоар. "Немам многу се надевам дека Јован Payne е законот да се одвојат лиценци ќе оди преку", рече Sainato додека се напомене дека и двете Payne и Демократски контрапункт Ник Kotik ќе замине за статистика, во ноември казино машина sous коментар gagner. "Тоа значи дека тие мора еден месец да имаат Пенсилванија (сад Домот На Претставници помине овој закон, имаат Пенсилванија Сенатот помине и за Гувернер [Том] Волкот да потпише тоа во законот.Ако ништо не се случува во следните неколку недели, јас не мислам дека тоа ќе се случи." казино машина sous данс л'oise.