голема слотови рок паѓа ил

Владата на Турција е уште еднаш се обидува да privatize својата национална лотарија, во Milli Piyango, неколку медиуми имаат пријавено.Земјата е Приватизацијата Администрација, рече во петокот дека ќе се почне преземање на првични понуди за новиот тендер на Август голема слотови рок паѓа ил.

15, според Ројтерс.Заинтересирани страни, сепак, мора да се примени за претквалификација од 14 јули голема слот победи на злите добивки. Петок е соопштение потврди забелешките направени од страна Министер за Финансии Наци Agbal, кој им кажал на новинарите на почетокот од оваа недела владата планира за доделување на лиценци за Milli Piyango, ака Националната Лотарија Дирекцијата.На лиценци ќе бидат ефикасни за 10 години.Ова не е прв пат земја се обиде да privatize својата лотарија, за да не ги искористи.Пред две години, на конзорциум кој вклучува Научни Игри првично освои права да работат Milli Piyango за една деценија, но здружението не успеа да обезбеди потребните средства се должи на турски lira plummeting во вредност на време.Здружението бара повеќе време, но, Турција одлучи да се само доделување на концесија за второпласираниот понудувачот ERG-Ahlatci, заедничко вложување меѓу jeweler Ahlatci и турската компанија ERG.Сепак, заедничко вложување, која беше испратена од страна на турскиот Лотарија Држи, исто така, не успеа да направи плаќање на време е нелегално коцкање во tn.

Agbal рече дека тие веќе се ревидираат на тендерската спецификација, со цел да "привлече повеќе понудени цени од претходната обидува." Според министерот за финансии, трансфер на оперативните право беше едно од прашањата во претходниот тендер, кој е зошто тие се сигурни дека новиот тендер ќе биде подготвена како "приватно право, договорот." Agbal објасни дека тендер се уште ќе се одржи на доларот основа, но инвеститорите сега ќе имаат опција да плаќаат со локална валута.Во прилог, на пре-уплатата, која првично се прави до 40 проценти од вредност на договорот, е намален за 20 проценти е нелегално коцкање во јута. Agbal рече победа инвеститори, исто така може да додадете нови игри, но тие ќе треба да бидат одобрени од првата страна на Националната Лотарија Дирекцијата.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre е нелегално коцкање во украина.