тоа е Overbet во покер

На Кипар владата е фаќање flak за транспорт на сопирачките на понудата процес за својот осамен казино лиценца.Грчко-контролирани јужна половина на Кипар ги поставил на 5 јули краен рок за своите три казино лиценца финалисти да ги достават своите конечниот предлог за разгледување.Но, владата сега вели дека има турка назад овој рок од уште три месеци.Во Кипар изјавија дека владата беше да се одговори на барањата од страна на две од понудувачот – Филипински казино оператор Bloomberry Летувалишта и Камбоџа е NagaCorp – кои одговориле дека е потребно повеќе време за да ги финализира своите презентации.На два понудувачи, наводно им рекол на владата дека тие се потребни повеќе време за да се обезбеди договори со сопственици на парцели на кои тие сакаат да се изгради тоа е overbet во покер.
Bloomberry е, наводно, eyeing сопственост на Paphos додека NagaCorp е во потрага по Lamarca парцела.Проширувањето исполнети со протести од страна на Понудувачот #3 – конзорциум на Флорида Seminoles' Хард Рок меѓународни и Лоренс Хо е Melco Меѓународен Развој – кои сакаат оригиналната временска рамка треба да се почитуваат и објект силно на идејата за одложување.Владин извор кажа Кипар Неделен дека барањето за повеќе време биле едногласно одобрени од страна на двете на Правни и Ревизорските Услуги сектори врз основа на своето верување дека се држат до оригиналната временска рамка би ги фаворизира на Хард Рок-Melco понуда.Владата се уште се надева дека ќе успее да ја донесе конечната одлука за доделување на осамен казино лиценца од страна на крајот на годината.Со оглед на тоа дека понудувачот ќе го има до Октомври кои се шансите во покер. 5 да достави свои предлози, што не остава многу време.Што може да биде причината зошто владата, наводно, изрибан клаузула од оригиналното барање за предлози на кој ќе се бара владините инспектори да ја посетите секоја понудувачи' постојните казино операции за да се добие чувство за тоа што да се очекува.Сепак, владин извор изјави дека оваа клаузула отсекогаш биле "по желба" и посета на постоечките операции "не би се додава ништо ново." Ова не е прв пат Кипар владата е обвинет од месинг до казино тендер.Во Март, конзорциум што не успеа да го направи shortlist рече vetting процесот беше немаат кредибилитет, додека опозициските политичари ги обвинуваат владата на фаворизираат одредени понудувачи над другите.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre што е нога во покер.