историја на мелници слот машини

Оклахома Gov историја на мелници слот машини. Кевин Stitt (R) не сакате да потрошите казино приходи-споделување на плаќања во образованието.Тоа е затоа што тој верува износ на пари на државата племенски оператори треба да ги плати во јавниот чанта е во спор.На племиња кои велат дека тоа не е и се продолжува да се направи плаќања, како и обично — кој изнесуваше некои $138.6 милиони минатата година.Но Stitt е преглед на ситуацијата сега е на тресењето на земјата по Државниот Обвинител Мајк Хантер (R) издадено мислење дека гувернерот е во план да се одржи на плаќања во зачувам сметка, во очекување на решение на сојузниот тужба, ќе биде повреда на законот на државата.За Stitt, трошење на приходи споделување на плаќања ќе биде проверка на статус кво.Тој верува дека compacts племиња потпишан пред 15 години истече на крајот на минатата година и дека нови мора да бидат договорени историја на коцкање во нас. Stitt сака повеќе пари од племиња и тврди дека класа III оператори се кршење на законот од страна продолжува да им понуди на слотови и маса игри во 2020 година историја на коцкање во велика британија. Тој укажа на државата треба да најде алтернативни начини на финансирање во образованието додека спорот е во тек.Племиња се каже клаузула во нивните compacts предвидуваат приходите-споделување на договори автоматски се префрла на крајот од нивниот 15-годишен мандат.Тие веруваат дека ова беше намерата на Бред Хенри администрација, кога тоа преговараат оригиналниот модел compacts со племиња назад во 2004 година wrest точка казино вклучена ресторан.

Но Stitt може да нема друг избор освен да се трошат пари, која оди на финансирање на неколку државни програми, но претежно на образование.Ние не сме свесни на каков било орган со кој Државата може да депозит овие пари во било кој фонд, освен оние кои се веќе споменати.Државните агенции имаат само оние овластувања доделени со закон, со уставот или со статутот, и оние службени лица и агенции не може да ги прошират овластувањата од страна на своите овластувања," напиша Ловец.Сепак, тој додаде дека прифаќањето на плаќања не би имале претставуваат "откажување на Државата правна позиција во судски постапки или на друг начин се согласуваат дека Compacts се уште оперативна." "Задоволни сме денес AG мислење прави јасна пари од нашите ексклузивност такси ќе продолжи да тече непречено да јавни училишните области низ нашата држава, како што е наведено во обновената компактен," рече Метју Морган, претседател на Оклахома Игри Асоцијација понеделник wrest точка казино вклучена мени. "Племиња ќе продолжи со исполнување на нашите обврски како што е опишано во обновената компактен." "Ние сме, исто така, се обединети во нашата поддршка за Оклахома е јавниот образовен систем и задоволен огромното мнозинство на ексклузивност такси одат кон помагање на јавната училишните области низ нашата држава," додаде тој.Ова не е прв Stitt тактика за да не падне во станот.Гувернерот е исто така тврди дека ако племиња одбие да се игра топката, тој има листа на комерцијални игри оператори поставата до влезат во државата и ќе биде среќен да ги покани во.Но за тоа да се случи, законодавството ќе треба прво да ја легализира комерцијални игри во Оклахома, нешто бројни пратениците кажано Тулса Светот минатата недела не е малку апетит за. wrest точка казино вклучена цени.