дијамант казино Heist започна во Mantrap

Nektan потврди назначувањето на заеднички администраторите, откако не успеаја да се обезбедат потребните средства за да им овозможи на бизнис да продолжат да работат.Добавувачот објавен на 14 април својата намера да го назначи администратор, што резултира во привремен прекин на Nektan тргување своите обични акции на Алтернативни Инвестиции на Пазарот (ЦЕЛ) на филијала на Лондонската Берза.По завршувањето на процесот во Врховниот Суд на Гибралтар, Стивен де Лара на Потпис Парнична постапка, Ограничена и Иан Defty на CVR Глобалната LLP воспоставени заеднички администраторите.На снабдувач, исто така, се споменува Брегот на Капитал има поднесе оставка како Номиниран Советник.Додека Правило 1 на ЦЕЛТА држави прием на компанијата хартии од вредност за тргување ќе биде откажана ако заменетата не е назначен во рок од еден месец, Nektan нема намера за избор на замена.И покрај ова, минатиот месец Nektan пријавени приходи за H1 FY2020 завршува на 31 декември 2019 беше до 157% од година на година да £797,000 ($995,860), на континуирана основа, со загуби по даночни надолу 41% да £2.77 м.Тоа беше бурна година за добавувачот, кој беше суспендиран од тргувањето на ЦЕЛТА во јануари, по пропуштањето на рокот да ги објавуваат своите сметки пред се повторно неколку недели подоцна.Коцкање Insider достигна до Nektan за коментари. дијамант казино heist започна во mantrap.