кујна оригинали гигант слот 2 парче Toaster

Дедо Ynez Бенд на Chumash Индијанци' масивни $160 милиони проширување на својата Chumash Казино и Одморалиште се наоѓа во Калифорнија е Дедо Ynez Долина се соочува со судот предизвик од група на landowners кои велат дека се премногу екстра вода ќе се користи.Минатиот месец племето најави планови за ново прошири казино, која ги вклучува прилог од 60.000 квадратни метри да игри на подот и 12-приказна, 215-опременост на хотелска кула, да се отвори од Мај 20 кујна оригинали гигант слот 2 парче toaster. Сепак, во обид да го спречи отворањето, претходно овој месец тужба е поднесена против Дедо мраз Ynez Водата во Реката Конзервација Округ, држава Калифорнија, и Санта Барбара Округот од Спаси Долина, група на landowners тужи племето, според Судницата Вести Услуга.Иако племето има управува својата Санта Барбара Каунти казино-одморалиште од 2004 година, Освен Долината вели дека бидејќи 75 хектари исток на крик, снабдувањето со вода, никогаш не треба формално да се направи дел на резервацијата, на површина мора да биде во согласност со локалните правила за употреба на земјиштето.Групата тврди дека пресудата од 1906 дека тоа откри и dusted, кое следеше на 1897 година костум, се ограничува употребата на вода за домашни цели.На 19-ти век тужба против Индијанците кои живееле на Католичката Црква е земја првично беше поднесена од страна на епископ на Монтереј кои сакаа да воспостави услови за живеење за нив таму, и еден од условите беше дека употребата на вода се ограничени на домашните цели.Според жалбата, на 75¾ хектари беа пренесени од страна на Католичката Црква на федералната влада во 1935 година, спроведен со дело ограничување.Групата вели дека племиња' престојуваат на источната страна од потокот се ограничени од пресудата за користење на вода за домашни и за наводнување цели.Групата е, исто така, тврдејќи дека поради Гувернерот Џери Браун изјавил на недостиг на вода за итни случаи за државата во јануари 2014 година, и од тогаш водата е како течни злато во Калифорнија, на округот, Вода Конзервација Област, и државата се обврзани со закон да се запре проектот.Ова не е прв обид од страна на Спаси Долина да го блокира племе.Минатата година, на 3 април, на групата е име, а Санта Барбара бранител побарал трајна забрана за изградба на племето е казино одморалиште се наоѓа на нејзината федерално признат резервација во Дедо мраз Ynez.Дека случајот бил разрешен, сепак, од страна на U кујна работилница вклучена круна казино. Окружниот Суд судија кој рече дека не поседуваат надлежност поради племенски суверена имунитет.Племето вели дека 250 нови работни места, ќе резултира од проширувањето и последниот месец на кариера саемот се одржа за да се пополни разни кадровски позиции, кои ќе треба да бидат пополнети.Според Chumash Казино и Одморалиште, казино ќе има својата официјална големото отворање на Мај, 23. кујна работилница ресторан во круната казино мелбурн.