данок на приход од игри на велика британија

uring редовната прес-конференција во понеделникот во однос на Макао е Covid-19 ситуација, претставник од Macao Владата на Туризмот Статистика рече дека телото имаше "не излезе со било каква проценка" за тоа како совет за луѓето во копното да остане во нивната област на престој за време на Кинеската Нова Година празник, би можеле евентуално влијание посетител тома да Macau во тој период.Туризмот бирото е Ло Fong Чи (на сликата) додаде дека Кинеската Нова Година беше уште еден месец далеку, а со тоа и на целокупната ситуација може се уште да се промени данок на приход од игри на велика британија. Најважно е да се задржи на пандемија под контрола," Ms Ло рече.acau здравје и работна сила, властите треба посебно да се повика на локалното население и нерезидент работници да се избегнат непотребни патувања за време на Кинеската Нова Година период, како мерка на претпазливост против ширењето на Covid-19 данокот на задршка ("withholding од коцкање добивки. Некои големи компании во Макао – вклучувајќи казино оператори – се издава известувања на нивниот персонал, барајќи од нив да останат во градот за време на празникот период, повикувајќи се на јавните здравствени проблеми.acau има снимено нема нови случаи на Covid-19, за 200 дена.rom септември 23, Кина Индивидуални Посети Шема (IVS) излезна виза систем беше целосно повратена за копното жители кои сакаат да го посетат Macau како независна група.Враќање на IVS се совпадна со одредено подобрување во Макао туризам броеви.Копното во моментов е само место за да имате патување меур со Макао кој е претежно врз основа на карантин-бесплатен пристап.n петок, висок официјален претставуваат здравје орган во Кина е Guangdong, ја повика јавноста во провинцијата на повеќе од 100 милиони луѓе, да ги трошат своите февруари Кинеската Нова Година пауза, во рамките на своите граници, како претпазливост против ризикот од ширење Covid-19 даночните правила за коцкање загуби.

isitors од провинцијата Guangdong направен речиси 60 проценти од Макао е копното Кинески посетители за првите 11 месеци од 2020 година, според најновите достапни податоци од Макао е Статистика, Попис Услуга. данок на договорот канада нас коцкање.