треба да коцкање и обложување спортски се нелегални или треба владата да го регулира тоа

Пенсилванија општините се залагајќи се надвор од Категорија 4 сателитски казино наддавање преку информирање на наведе дека тие не сакаат коцкање објект во нивните backyards.Градови се до 31 декември за да го извести Harrisburg капитал, туку многу се губат во ниту еден момент во отстранување на нивните кандидатури.Како на ова утро, 88 градски средини и boroughs се поднесени решенија со кои се забранува сателитска казино од тоа да биде изграден во рамките на нивните граници.Еден од оние одлучат испис е Планината Волкот Околија, кој е Гувернер Том Волф е (D) родниот град.Волкот потпиша голем коцкање експанзија пакет во законот во крајот на октомври.Сателитот казина се најмногу последователни аспект на законодавството.Секој од достапните 10 сателитски казина ќе му биде дозволено да куќа помеѓу 300 и 750 слот машини, и до 40 табела игри.Наддавање за лиценци започнува во $7.5 милиони евра, и подоцна $2.5 милиони додаток на надоместокот за маса игри.Слот машини ќе се оданочува ефективна стапка од 54 проценти, со четири проценти доделени и подели помеѓу локалните каунти и општината.Табела игри ќе се оданочува 14 проценти.Во прилог на сателитите, Пенсилванија гејминг бил legalizes онлајн казина и дневни фантазија спорт, им овозможува на камион запира да се одржи до пет слот машини во своите продавници, дава аеродромите право да партнер со лиценциран казина, за да се изгради терминал игри ложата, и лежи на рамка за легализирање спортски обложувања и во иднина.Пенсилванија во моментов е дом на 10 полноправна земја-врз основа на казина, ниту еден од нив изгледа однадвор enthused во однос на широк-постигнување на проширување.Тие, сепак ќе го добие првиот dibs на сателитите, кој не може да биде изграден во рамките на 25-миле линеарна радиус околу тековната казино.Исклучок е ако овој казино сака да го гради својот сателит во рамките на овие perimeters.Некаде во почетокот на 2018, на Пенсилванија Игри Одбор за Контрола ќе ги прифатат понудите од 10 казино оператори.На највисокиот понудувач добива првиот dibs на Пенсилванија општина нивниот избор.Но со 40 дена останатите сеуште, и непримање листата расте подолго од денот, тоа може да биде тенок pickings.На frontrunners за рурален сателити се смета дека се Ланкастер, Gettysburg, Државниот Колеџ, Altoona, Williamsport, Читање, и Њујорк.Еден од тие градови веќе е отстранување на себе од листата, и тоа треба да дојде како изненадување.Холандски и Amish богати Ланкастер Каунти привлекува илјадници посетители секоја година, и градови низ Ланкастер Градот се каже: "не, благодарам" за да држава пратениците.Четиринаесет Ланкастер Каунти градски средини и boroughs имаат поднесено вратиш резолуции, и самиот град е моментално во изработка на неговото отстранување.Републиканската партија силно контроли на Генералното Собрание во Harrisburg.Со кои се соочува $на 2,2 милијарди евра буџет недостаток, мнозинството на Републиканците гласаа во корист на коцкање проширување наместо на подигнување на даноците на нивните состојки.Конзервативна градови, сепак, не се заинтересирани за коцкање.Државата е политичката арена е често нарекуван како "Филаделфија на исток, Питсбург на запад, и Алабама во средината." Либералната градови задржи Пенсилванија како замав државата, иако поголемиот дел на земји се конзервативни. треба да коцкање и обложување спортски се нелегални или треба владата да го регулира тоа.