е онлајн покер правна во дубаи

На одлуката од страна на онлајн игри платформа на услуги Playtech да се одржи 46.5 м акции на намалена цена доаѓа под оган од пазарот аналитичар Ivor Џонс.Учеството понуда, која Playtech оправдано како начин на подигање £100 за финансирање на стекнување кога и идните заеднички проекти (бидејќи тековната еден со Вилијам Хил е да оди така глатко), се опишани како задната врата начин за Playtech основач Теди Sagi да се зголеми неговата веќе набиена стопанства во компанијата.Институционалните инвеститори купени до £39m на достапни акции, но остатокот беше купена од страна Sagi е инвестиција фирма Brickington (која underwrote на понуда), зголемување на Sagi е удел во компанијата од 40.3% да 43.7%.Ако институционални инвеститори hadn ' t засили, Brickington и понудил да го преземе целиот број, кој ќе се донесе Sagi е стопанства за да 49.9%.На 215p/споделување на ставање уште треба да помине остана со Playtech акционерите на нивните Декември е онлајн покер правна во дубаи. 19 вонредна средба во СЕДИШТЕТО на компанијата во Isle of Man е онлајн покер правна во европа. Numis Хартии од вредност' Џонс смета дека акционерите ќе биде мудро да се одбие продажба, делумно поради тоа што Playtech допрва треба да се опише својата £40m "стекнување можности" во детали, на тој начин оставајќи акционерите во темнината како да се она што токму тие би можеле да бидат одобрување.Детали за преземањата може, теоретски, зголемување на цена на акција, наместо на продажба сега, а состојбата е во мулти-годишен минимум во игра е присутен. Playtech има, исто така, одлучи да reinstate 40% од добивката во дивиденда, кој беше одложено во август, збунувачки Џонс, кој се прашува зошто компанија навидум очајни за стекнување на капитал ќе се согласат за исплата дека може да изнесува £40m.Но Џонс има теорија: "го прави Тоа, се разбира, одговара на главен акционер, кои имаат претплатени за 61% на нов капитал, ќе добиете 2011 привремена и цела година дивиденди во комбинација рок од само неколку месеци." На Playtech портпаролот оправда движи до Телеграфски со образложение дека подигање на капитал беше поевтина од подигнување на долгот, и дека на дивиденда, беше да се издаде за да ги задоволи барањата на приход од фондот инвеститори.Ви пречи, не сите аналитичари беа скандираат 'Sagi смрди.' Барем, не како гласно.Излупете ги Ловат е Ник Batram рече големината на Sagi е Playtech стопанства беше во голема мера ирелевантна.Еволуцијата Хартии од вредност' Џејмс Hollins нарекува понуда "е разумен пристап во понатамошното цементирање [Playtech е] пазар лидерство," иако тој призна Sagi е зголемена контрола на компанијата "може да се гледа негативно." Playtech е навистина лидер на пазарот во крајни решенија за многу Европски онлајн коцкање оператори, но со прашања за монтажа како да Sagi е пријавено улога во "Израелската Востание" на Вилијам Хил Онлајн е во Тел Авив канцеларии, потенцијалните клиенти и партнери во заеднички вложувања може да имаат свеж причина за да го паузирате пред потпишување на испрекинатата линија.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre мо apk revdl.