храна испорака слотови за божиќ

Во она што може да биде прв во Лас Вегас, на финансиски бори Лас Вегас Хилтон ќе се кандидира, барем сега за сега, како и поделбата на работата.Кларк Каунти Окружниот Суд Судија Елизабет Гонзалес во средата дозволено мнозинството сопственик, правно лице контролирано од Санта Моника, Калифорнија.-врз основа Колонија на Капитал Корп, да остане на чело на казино поради тоа што има лиценца игри на среќа.Сите други аспекти на 2,950-соба хотел, вклучувајќи простории, храна и пијалоци и состанок на продажбата, ќе падне под надлежност на Роналд P. Џонсон, кој беше номиниран како приемник од страна на хотелот две главни lenders.Џонсон, чија биографија на Лента датира од 1980-тите, не можеше да се потсетиме на било кое друго време ова се случило.

"Ова е уникатен," додаде A храна испорака слотови за божиќ. "Пупка" Hicks, ветеран игри адвокат на lenders' правен тим.Гонзалес го одбра овој пат по Колонија се согласи за наметнување на приемникот по midyear $252 милиони хипотекарни default.Сепак, Колонија бореле предлог од страна на lenders, субјекти контролирани од страна на Голдман Сакс Group Inc.и Gramercy Капитал Корп, да им даде на сите орган за примач од страв дека тоа може да се залепи со финансиските последици од одлуките тоа не може да се контролира.Аранжманот може да биде краткотрајна, сепак.Џонсон игри лиценца апликација е да бидат сослушани од страна на Невада Игри Комисија на Декември. 22, по што Гонзалес може да му даде полна власт.Во сведоштво на вторник, Колонија претседател и извршен ДИРЕКТОР на Томас Касарна, намалена идејата на сегрегираат на игри на среќа и од други делови на хотелот храна дистрибуција магија град казино.

"Сè друго, тоа навистина е подружница на казино операција", рече тој, подоцна додавајќи дека "Ние треба да се однесуваме како расте возрасни и да се најде начин да се направи ова дело." Тој, исто така, рече дека тој не би ги стави на имот во Глава 11 стечајна постапка, како последна-ров напор да висат на. "Нашиот нагон за цело време е да се обезбеди и уредно транзиција за сите што се вклучени", рече тој.Џонсон, независен консултант најмен од lenders пред една година како нивен набљудувач и советник како финансии влошена, посочи тој веќе одбележан промени за да се дојде.

"Верувам дека Лас Вегас Хилтон има за да започнете со креирање и доставување на вредност за своите клиенти", рече тој.Тој одби да запишува било специфики.Бидејќи службените лица со Хотели Хилтон Корп веќе изјави дека компанијата ќе го укине својот франшиза, имотот името нема да се промени за да LVH-Лас Вегас Hotel & Casino на Јан е дух планина казино се отвори токму сега. Додека менаџерите ќе продолжи да ги промовира своите близина на Лас Вегас Конвенција Центар, Џонсон рече дека се движат imperils една третина од соба резервации направени иако Хилтон е резервација систем.Колонијата го купи Хилтон, која се отвори во 1969 година како Меѓународна Хотел, за $280 милиони евра во 2004 година е дух планина казино отворена во орегон.
Голдман Сакс се приклучи на договор како и 40 проценти сопственик и главен кредитор.Хотелот успеваше за неколку години, но Хилтон редови кога рецесија хит; во 2½ години преку последните 30 јуни, кумулативната нето загуба истрча $75.2 милиони евра.Обидите да се реструктуира на кредити само одложен default.Касарна одби да ја стави повеќе пари во хотел во одговор на $20 милиони на капитал се јавам на почетокот на годинава, но тој рече дека не значи по гледањето на Голдман Сакс, исто така, се одбие свежи инвестиции.Касарна, рече тој веќе отпишан $190 милиони што е пумпа во сопственост.Кога receivership случај почна, Колонија имаше staked својата одбрана на contentions дека Голдман Сакс е неправилно стегајќи го во корист на Stratosphere, друг одморалиште тоа owns. By за време на сослушувањето почна во вторник, Колонија имаше падна било обвинувања на impropriety.Покрај receivership, Хилтон е закажана за да го промените раце преку затварање на Јан.12. е дух планина казино безбедно.