Amami о Faccio он казино Accordi Pianoforte

Правници за Циркус Циркус е поднесена тужба во федералниот против северна Лента сопственост е друштво за осигурување дека има одби да го покрива загуби, кои доживеале за време на coronavirus пандемија.Жалбата против АИГ Специјалност Друштвото за Осигурување одбележува втората осигурување спор поднесени со судовите од имотот во сопственост на милијардер Фил Ruffin amami о faccio он казино accordi pianoforte. "АИГ се потпира на sleight-на-рака, нарушувања на фактот и contortions на законот за бегство од Циркус Циркус е покриена тврдат," Рене М amami о faccio он казино accordi chitarra. Финч, адвокат од имотот, пишува во тужбата поднесена во четврток. "Но нема илузија или смрт пркосејќи им на подвиг може да се смени на едноставен јазик на АИГ е политика и широка сите ризици покриеност дека тоа обезбедува." Жалбата тврди дека АИГ продаваат "сите ризици" полиса за осигурување да Циркус Циркус и вети дека до 500 милиони долари во покритие за физичка загуба или оштетување на имотот и до скоро $97 милиони евра во покривање на загуба на деловни приходи.Циркус Циркус плати $1.6 милиони евра премија за осигурување луд луд мајмун слободни слотови.
"Физички загуба и штета предизвикана од COVID-19 и закана за понатамошно физички загуба или штета предизвикана од COVID-19 имаше катастрофални ефект врз Циркус Циркус бизнис," жалбата држави.Додека сопственост затворени 18 Март по ред од Gov. Стив Sisolak, тужбата е наведено дека луѓето со вирусот веќе беше внатре.

"Всушност, за време на периодот 1 јануари 2020 година, на 18 Март, 2020, Циркус Циркус вработени евидентирани повеќе од 1,600 болни дена," Finch напиша.На 19 јуни, друштвото за осигурување ги отфрли Циркус Циркус' осигурување тврдат, наводната тужба.Два месеци порано, Американскиот Сопственост Жртва за Осигурување на Друштвото издаде соопштение во кое се нарекува пандемија епидемии "uninsurable." Загуби од бизнис се shuttered треба да се покриени, бидејќи COVID-19 не беше исклучена под политика, според примерот.Кон крајот на Мај, друг Ruffin во сопственост на казино, Treasure Island ДОО, поднесена слични тужба против Поврзани FM Осигурување Соработка луд луд мајмун слот преглед. "AFM одбива да ја покаже својата рака и, наместо тоа, има двојно долу на пресметува барања за ракување стратегија дизајниран да го ограничи или целосно го одбиете Богатство Остров од recovery тоа е право да ги добиваат во рамките на договорот за осигурување што има долго-се потпира на, како заштита од непредвидени загуба или оштетување и за кои произлегуваат од загуба на приход," дека жалбата тврди мејси континентал 3 слот машина. "Несомнено, AFM избра за да се осигура против загуба предизвикана од заразни болести, како на и далеку од Treasure Island на имотот. AFM треба да се побара да ја одигра својата рака и да го покрие Богатство Остров загуби.".