Chinook правец на казино вклучена мени

Во Британска Колумбија, истрагата за наводите на трети лица за парични buy-in во Реката Рок Казино резултираше со поништување на регистрација на казино е директор на ВИП коцкар односи.Ванкувер Сонцето извештаи во кои се Објавите Медиа Вести, сопственик на дневниот весник, дознал дека Гејминг Политика и Спроведување на Гранка (GPEB), кој ги регулира сите коцкање во Британска Колумбија, deregistered Лиза Gow, кој според неа Скопје профилот, има работено со ВИП коцкари во Ричмонд казино од 2012. Gow за регистрација беше одземена по истрагата што започна во почетокот на ноември во наводите на "трети лица за парични buy-in" дека наводно повредени анти-пари-перење прописи chinook правец на казино вклучена мени.
Gao е случај беше, наводно, се потврдува и со B chinook правец на казино концерт распоред. владата со Postmedia, кои поттикнати да ги коментираат наводите од Британска Колумбија Лотарија Корпорација (BCLC).Според новинската агенција, на BCLC одложени прашања до Министерството за Адвокат-Воопшто.Вториот, потврди појавата на истрагата ", откако беше наводното работникот дејствувал во директна повреда на Б. Лотарија Корп и Fintrac директиви за трети лица за парични buy-in." Кон крајот на ноември, Gao за регистрација беше разгледан од страна на GPEB и "донел одлука", според новинската агенција.Ванкувер Сонцето извештаи во кои, според министерството, одлуката за одземање се смета прелиминарни и може да бидат различни.Барање за преглед на одлука била примена од страна на GPEB и финалниот преглед е, наводно, се во тек.Истрагата доаѓа во средината на истрагата од страна на независни рецензент, Петар германски, чии услуги, наводно, биле задржани од страна на Адвокат-Општи Дејвид Eby во врска со околностите во кои е дозволено VIP коцкари од Кина да inundate B како да се обложи на craps во казино. казина со сомнителни пари.Германски беше, наводно, ангажирани од страна на Eby по септември 2017 ослободување на ревизија од страна на водечките национални сметководствени, даночни и бизнис консалтинг фирма, MNP.Фирмата е ревизија, наводно откри дека во јули 2015 година, околу $13.5 милиони евра во дваесет и долар записи беше прифатена во Реката Рок Казино.Многу од готовина, полицијата страв, беше приходите од трговијата со дрога криминал, според новинската агенција.По MNP за ревизија, пари во големи количини беше да се фрли, обично во текот на ноќта, во казино, како и "мнозинството на ова готово е да се биде претставен од страна на високо-ролери Азија ВИП клиенти." Ванкувер Сонцето понатаму известува дека истражувања покажале дека некои важни личности биле дозволени да ги купите коцкање чипови во Големиот Канадски Игри-управувана казино со нагоре од $500,000 во мали записи, во една трансакција и дека готово беше прифатен од страна на казино персонал иако таму беше, наводно, "нема познат извор на средства." На ревизија од страна на MNP наводно предложил Реката Рок е ВИП персоналот е примарна функција е да ги зголеми приходите и "одговорност празнините може да придонесе за организациски терапии за готово, преку продолжено изложување на висока јачина на звук најголемиот дел на средства, особено во ВИП области." На Обедини Тука унија, што претставува голем број на казино работници, неодамна побарал да се види пет години' вредност на комуникација помеѓу Големите Канадски Игри и BCLC поради загриженост дека високите ролки може да се користат некои B. казина, за целите на перење пари милиони долари на нелегални пари. како да се обложи на електронски рулет.