постои казино во близина на фиренца а до ш

Онлајн покер е под дискусија во рамките на државата Калифорнија за години.Записи биле предложени и се пресели напред само да се умре пред каква било значајна движење може да се направи.Со години, Индиски племиња на државата, картичка соби, трката песни и законодавците не може да изгледа за да се дојде до договор за тоа како активност треба да се одвива во рамките на државата.Сега, една онлајн покер сметка се чини дека се добива напредок постои казино во близина на фиренца а до ш. AB 2863 беше во можност да се движи напред по Собранието Appropriations Комисија гласаа во корист на мерката минатата среда.Членовите на комитетот беа очекува да гласаат на мерката една недела пред, но гласањето беше одложено.Измени и дополнувања на законот, беа направени и да се стави во место пред гласањето се одржа минатата недела.Во промени, 'лошиот актер' клаузула јазик беше дискутирано, која е жешка точка на раздорот меѓу заинтересираните.Онлајн покер операторите кои се обезбедени услуги, во Калифорнија, откако федералната Незаконското Коцкање на Интернет за Спроведување на законот беше да се стави во место во 2006 година беа да се забрани преземање на дел, но сега, законот нуди оператори опција за да платат 20 милиони долари надомест на врвот на оригиналниот лиценцирање такса.Ако дополнителна такса не се плаќа, операторот ќе мора да почека дополнителни пет години пред да имаат можност да аплицираат за лиценца игри на среќа.Вториот амандман направени на мерката вклучува оператори не се во можност да го користите пресметани средства што ќе ги вклучуваат играч листи.Онлајн покер оператори кои нудат услуги во државата ќе мора да плати $12.5 милиони евра во фондот за пари, од кои половина ќе се надомести со намалување на даноци исплатени од страна на операторот со игри приходи.Даноци се поставени на 10% со пари одат кон Калифорнија Општиот Фонд, дури и ако $60 милиони придонес секоја година за коњски трки фонд не е постигнат.Законодавството сега се движи напред за целосна Собранието гласа, што не може да се одржи во блиска иднина и не бараат две-третини мнозинство гласови пред мерка може да се движи напред уште еднаш.Многу се чувствуваат дури и повеќе промени ќе треба да се направи за да мерка како што се оние во коцкање индустрија кои не се задоволни со мерка како што е", вклучувајќи го и племенски коалиција, која се состои од Agua Caliente Бенд на Cahuilla Индијанци и Pechanga Бенд на Luiseno Индијанци. постои казино во близина на мичиген флинт.