она што на времето не пустината дијамант казино се отвори

Една нова студија сугерира повеќето коцкари се одговорни доволно да се преземат помали ризици по голема загуба, а во исто време намалување на нивната изложеност кога обложување со "куќата на пари'.Истражување на над 5k horserace bettors извлечени од Финска поранешниот коњ обложување монопол Fintoto – бидејќи заедно, заедно со Финска две други игри монополи под Veikkaus бренд – има појдов дупки во кои преовладуваат мудрост дека коцкари се склони да се "брка загуби' за да се компензира за последните изгубите облог.Анкетата која беше спроведена од страна на Универзитетот на Источна Финска Бизнис Школа и се објавуваат во Управување со Наука, најде дека "bettors станат повнимателни откако загуби," според ко-автор Нико Suhonen.Наодите работи спротивно на претходните студии кои вклучуваат зголемување на ризично однесување следниве загуби од страна на инвеститорите во финансискиот и домување пазари.На bettors во анкетата беа, исто така, веројатно е да се зголеми големината на своите wagers по освојувањето на залог, но големината на овие followup облози не го надминува износот од неодамна освои.Со други зборови, bettors сакаа да се обложи со "куќа пари', па додека тие не беа jeopardizing нивните оригинални bankroll она што на времето не пустината дијамант казино се отвори.
Suhonen тврди дека се губи horserace bettors беа водени од желбата да се затвори своите wagering сесија од најмалку кршење дури на крајот на денот.Во овој, тие имале значајни предност во однос на нивните акции тргување колеги во кои тие би можеле да "ги намали нивните облози, додека изборот на шансите на своите желби." Истражувачите тврдат дека резултатите од студијата им помогне на "илустрираат психолошки товар предизвикани од порано загуби" и укажуваат на тоа би можело да им помогне на акциите инвеститорите ги задржи ладилник главата кога се соочуваат со слегување цената на акциите.Се разбира, Fintoto bettors' однесување би се разликуваат во голема мера од проблемот коцкари, чии мозоци се покажале дека имаат тешкотии оцена и адаптација на ризични ситуации, во дел, затоа што тие имаат проблеми со предвидување парични награди.ПРОБЛЕМИ НЕ ги натера ЛУЃЕТО СРЕЌНИ, ОЧИГЛЕДНО во Меѓувреме, една нова студија има скршени апсолутно нема нови земјата со својата шокантна откровение дека проблемот коцкари се помалку среќни од луѓе кои се способни да ги контролираат своите коцкање однесување.Истражувачите на Универзитетот Ланкастер Управување со Училиштето и Универзитетот Шефилд анкетираните 10k велика БРИТАНИЈА возрасни за тоа како среќен тие се чувствувале врз основа на скала од еден до десет.Просечниот резултат бил 7.95, додека само-идентификуван проблем коцкари постигна во просек од 6.25 колку години имате да биде да влезам во казино во мичиген. Истражувачите може да имаат зачувано своето време, напор и пари, со оглед на тоа што претходните студии веќе покажаа дека проблемот коцкари се, исто така, далеку повеќе шанси да имаат проблеми со злоупотреба на супстанции и нивните мозоци произведуваат помалку ендорфин од контролни групи.Се уште, барем сега истражувачите се слободни да учат колку дрво дека woodchuck може да чак, знаете, ако woodchuck може да чак дрво.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre колку години имате да биде да влезам во казино во луизијана.