употреба на блек џек остава

Wild Rose Казина која работи казина во Џеферсон, Клинтон и Emmetsburg има здружи со програмерите Ловец Паркови и Стив Emerson да предложи бутик казино во Cedar Rapids.Оваа нова казино предлог е различна од порано Cedar Rapids казино предлог, кој беше одбиена од страна на Ајова Трки и Комисијата.Предлогот што беше отфрлен е од многу поголеми размери како развивачите беа во потрага да се инвестира околу $174 милиони во казино објект на кој ќе се 840 слот машини, 30 маса игри, хотел, повеќе ресторани и вработуваат околу 470 луѓе.Казино се очекува да се генерираат околу $80 милиони евра секоја година употреба на блек џек остава. Wild Rose Казина намерно се фокусираше на многу помали казино како што тие веруваат дека овој предлог има подобра можност за стекнување на потребните дозволи.На бутик казино ќе се наоѓа од спротивната страна на Двојно Дрво Хотел и Конвенцијата Центар, на Првата Авенија E во четири-катна зграда, која има skywalk на хотелот.Земјиштето е во сопственост на Emerson и оттука нема екстра пари треба да се плати за да се стекне сајт.Игри кат покривање 25,000 квадратни метри ќе бидат развиени на вториот кат.На бутик казино се очекува да има максимум 700 слот машини и 20 табела игри.Вкупната инвестиција во бутик казино ќе биде $40 милиони евра и тоа ќе имаат ограничен број на ресторани како што програмерите сакаат да бидете сигурни дека тоа не се има негативно влијание врз бизнис на други ресторани во центарот на градот.Казино се очекува да се генерираат околу $42 милиони евра секоја година и придонесе за 4,5 до 6 проценти од овие продолжува да се работи за добротворна организација, како и другите Wild Rose казина во Ајова го направите.Задолжителните износот што треба да се придонесе е фиксирана на 3 проценти.Во соопштението, Том Timmons, претседател и главен оперативен директор на Дива Роза Забава рече: "јас не сум гарантирање што Ајова Трки и Комисијата ќе направи — никогаш нема да ме слушаат да кажам дека — но, мислам дека овој проект има заслуги во тоа дека е намалена надолу од она што беше се предложени пред.Го слушаме она што комисијата рече последно време и ние сакаме да имаме нешто што има смисла и се вклопува и работи да се направи овој успешен." Паркови верува дека бутик казино ќе има позитивно влијание на пределот, како и локални барови и ресторани се должи на дополнително посетители дека објектот ќе привлече.Тој изјави дека Wild Rose, исто така, ќе се разгледа можноста за доведување на музички и други забавни настани на објектот.Велс Игри Истражување од Рено, Невада е најмен од Дива Роза за да се спроведат економски студии.Студијата ќе биде завршен во шест до осум недели, по што Wild Rose ќе се спроведат јавни форуми за да добие повратни информации за бутик казино предлог употреба на блек џек во живина. Timmons изјави дека лиценца апликација ќе биде подготвени и доставени пред крајот на оваа година или дури и порано. колку чини една покер чип тежат.