треба да ви застане на 16 во Blackjack

Бруто домашниот производ (БДП) во Макао подобрена малку во вториот квартал од 2018 во споредба со истиот период во 2017 треба да ви застане на 16 во blackjack. БДП беше до 6% по квартал, поддржани од страна на "постојан раст во извозот на услуги и услуги на приватна потрошувачка." Игри услуги се сметаат за извоз во градот за БДП цели, како дел од игри на потрошувачите се на странските туристи.Според Macau е Статистика, Попис Услуга, во текот на првата половина на 2018, Макао е БРУТО домашниот производ се зголеми вкупно 7.6% од година на година.На првиот квартал видов што претставува зголемување од 9.2% и втората четвртина бројки се пониски, како резултат на "помало зголемување на извозот на услуги и забележителен пад на инвестициите." Во три месеци што завршува на 30 јуни, извозот, вклучувајќи игри услуги, се зголеми за 13,7% од година на година.Извозот на не-игри туризам услуги во истиот период е зголемен за 13%.Вкупниот износ на сите услуги извозот, се смета за "главна водечка сила" за економскиот раст во градот, се зголеми за 13% во вториот квартал во текот на истиот период минатата година.Ова беше поткрепен со зголемување на посетителот пристигнувања во текот на кварталот, како и зголемување на трошењето од страна на туристите.Скок од 30% во извозот на стоки во текот на кварталот, исто така, беше снимен.Гејминг всушност мека е БДП е тесно врзана за бруто игри приходи, дојавени од област казина во текот на изминатите неколку години.Ова е јасен показател за важноста на коцкање за локалната економија.Како што е претходно наведено од страна на Меѓународниот Монетарен Фонд (ММФ) во април, Макао е БДП се очекува да порасне за околу 7% оваа година, проследено со друг 6.1% во 2019 треба да се подели на две десетици во blackjack. ММФ, исто така, предвиде во почетокот на август, дека Macau може да се движи минатото Катар како светот е најбогатата центар.Таа посочи дека градот може да се види по капитал БДП четворни во рок од две години околу $143,116 вие треба да остане во еден слот машина или се движи околу.

Овој тренд ќе наводно продолжи, со по капитал БДП достигнувајќи $172,681 од 2023 novomatic american poker 2 download. Катар е БДП по глава на жител само ќе достигне $139,151 до 2020 година novoline online casino echtgeld paypal.

Ако ММФ е точно, Макао раст ќе се одржи за сосема извесно време—и надвор 2023 novoline slot gratis senza registrazione. Постојат неколку фактори кои може да игра улога во било економски sputtering—како што се трговијата војна помеѓу U. и Кина, но градот не се очекува да трпи какви било долготрајни ефекти како резултат на војната.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre novoline online casino echtgeld deutschland.