кога не Sainsburys ослободи нивните божиќ испорака слотови

Во Јапонија и владата за Wakayama Префектурата, наводно, започна јавна консултација период во врска со мерките што се предлагаат да се воведе со цел да се помогне во спречување на локалното население од развојот на коцкање проблем.Според извештајот од GGRAsia, јужните Honshu надлежност е надевајќи се да ги искористат предностите на сојузниот законодавството донесени во текот на летото на 2018 па како да се добие право да биде домаќин на една од нацијата доаѓање трио на интегриран казино места.Овие Лас Вегас стил места, наводно за да дојде заврши со минимален $10 милијарди долари цената и функција повеќе хотели, изложбени простории и мало елементи заедно казино.Казино конкуренција: GGRAsia се изјасниле дека Wakayama Префектурата предвидува донесување на планираните интегрирани казино се впуштат во 50.7-акра парцела на приватна сопственост на земјиштето на Марина Град вештачки остров и веќе го привлече интерес од бројот на потенцијални оперативни партнери, вклучително и со сака на MGM Места Меѓународни, Melco Летувалишта и Забава Ограничен, Дин Места Ограничен и Лас Вегас Песоци Corporation.Но, надлежноста на некои 950,000 луѓе се вели дека се соочува со вкочанети конкуренција за една од трите десет години казино лиценци од голем број на други заедници, вклучувајќи сака на Осака и Yokohama.Долготраен процес: Како дел од трката да обезбеди една од следните лиценци и Wakayama Префектурата, наводно, го објави својот нацрт-имплементација на политиката за последниот месец, па како да се официјално нокаутирам токму она што би очекувале партнерот казино оператор да се донесе на предложениот проект.Тоа е сега наводно поставени за да се движи кон барањето за предлог (RFP) фаза на овој процес, но е прв поканува јавен коментар за низа мерки за да се спречат било какви поврзани пораст на коцкање зависности.Штета одвраќање: Овие предложени штета за ублажување иницијативи треба да бидат насочени кон граѓаните на Јапонија и се вклучи одредба со која ќе бара надлежност да обезбедат образование и консултациски услуги за секого постои сомневање дека имаат коцкање проблем.Тоа детални дека нацрт-политика објавена вчера ќе биде отворен за јавен коментар до Март 27 и, исто така, повикува на развој на специфични медицински ресурси за оние кои можат да се стекнат со некоја зависност.Овие мерки се на наводно седат заедно еден број на сојузниот барања, кои вклучуваат $57 индивидуални влез леви, како и ограничување на бројот на пати локалните играчи може да ја посетите казино, да им се помогне на владата да се намалат случаите на зависност од коцкање во наредните трио на случувањата. кога не sainsburys ослободи нивните божиќ испорака слотови.