она што ви е потребно за покер ноќ

Тоа изгледа како Карл Icahn доби својот пат.По купување на огромен дел од казино компанија претходно оваа година, со цел да се обиде да им помогнам за тоа да се продаваат, а се справи очигледно се појавил меѓу неа и Eldorado Места.Нова спојување на начин што, ако е успешна, ќе се создаде еден од најголемите казино компании во сад.И, тоа само трошоците Eldorado $18 милијарди долари.Имаше гласини за изминатите неколку месеци дека Eldorado би можела да купи компанијата, но износот тоа беше подготвен да плати не се сретне со одобрување на Цезар Одборот на Директори.На крајот на краиштата, Eldorado, наводно, се согласи да плати $13 по акција, што е премија од околу 30% над Цезар' пазарна цена на затворање минатиот петок ($9.99) и $2.50 по акција повисока од она што многумина аналитичари мислев Eldorado ќе треба да им понуди на севкупното договор.Распаѓањето на купување, наводно, вклучува $8.40 по акција во готово, а остатокот во форма на Eldorado заеднички акции.На спојување ќе резултира во Eldorado преземање на 51% контрола и Цезар, 49%, според некои извештаи; сепак, тоа, најверојатно, ќе се задржи на Цезар име.Со комбинација на пазарот капа на речиси $11 милијарди, договорот ќе создаде четвртиот-најголемите игри компанија во U она што ви е потребно за покер ноќ.
Eldorado извршен ДИРЕКТОР Том Reeg се вели во соопштението, "Eldorado е комбинација со Цезар ќе се создаде најголемата сопственик и оператор на U она што ви е потребно за покер ноќ. игри средства и е стратешки, финансиски и оперативно огромна можност тоа носи и непосредни и долгорочни вредност на заинтересираните страни на двете компании.Заедно, ние ќе има исклучително моќен suite на иконите игри и забава брендови, како и вредни стратешки сојузи со индустриски лидери во спортско обложување и онлајн игри на среќа." Icahn можев да бидам посреќен—тој ги купиле своите акции на Цезар за насекаде од $8.45 на околу $9.39 казино со слотови во сан диего.
Во подготвена изјава од понеделникот, тој тврди, "Додека јас ги осуди Цезар Одбор кога отидов голема позиција пред неколку месеци, јас сега би сакал да направи нешто што јас ретко се направи, што е за пофалба на одбор на директори за дејствуваат одговорно и одлучно во преговарање и одобрување на оваа трансформација трансакцијата.Како комбинација на компанијата, Цезар и Eldorado ќе биде Америка шешељ игри компанијата." Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre казино со слот во близина на мене.