вашингтон казина со покер соби

Џејсон Chaffetz се претвора неговиот фокусот назад од кампањата за Куќа јазик за туркање RAWA, анти-коцкање мерка поддржани од страна на казино милијардер Шелдон Adelson вашингтон казина со покер соби.
(Сликата: Бил Кларк/rollcall.com)RAWA, Реставрација на Америка Жица Дело, е враќање на свои шанси за успех, откако беше објавено дека бавни законодавство ќе го претстави својот втор претрес во Домот на Претставници на 9 декември. Автор и воведен од страна на Rep вашингтон казино 18 години. Џејсон Chaffetz (R-Јута), RAWA (HR 707) ќе се врати на Жица да Дејствува, да се забрани против онлајн емитува на "било залог или облог, или информации за помош во поставување на било залог или облог (на тој начин што таква забрана важечки за сите видови на коцкање активности, вклучувајќи и Интернет коцкање)." Покер Играчи Сојуз (PPA) е прво да се потврди закажаното рочиште, велејќи Домот на Комитетот за Надзор и Владини Реформи ќе биде домаќин на дискусија голф намалувањето во отворот. "Анти-Интернет #покер congressman да се одржи RAWA претрес во неговиот Комитет за 12/09," на PPA испратила. "Ќе треба секој да се направи слушне нивниот глас #nopokerban" дебата помеѓу оние кои се во корист и оние кои се против онлајн коцкање е дискусија која во суштина се однесува на прецизно толкување на Жица законот, сојузна законот што беше донесен назад во 1961 година, долго пред Интернет беше вообичаена.Во 2011 година, министерството за Правда го објави контроверзниот мислење на Жица Акт се вели дека законот само одредува обложување спортски, но не и други форми на wagering како најпопуларните казино игри.Што се отвори floodgates за државите да ја легализира онлајн казина, иако потопот беше повеќе од течење како само три држави, бидејќи decriminalized Интернет коцкање.Значи она што не Жица Чин, всушност, да кажам? "Кој е ангажиран во бизнисот на обложување или wagering свесно користи жица комуникација објект за пренос во меѓудржавни или надворешната трговија на влогот или wagers или информации за помош во поставување на влогот или wagers на било кој спортски настан или натпревар или за пренос на жица комуникација која дава право на примачот да добиете пари или кредитна како резултат на влогот или wagers, или за информации за помош во поставување на влогот или wagers, ќе се казни со парична казна не повеќе од $10,000 или затворени не повеќе од две години, или и двете." Прашањето станува, дали зборот "натпревар" во Жица Акт претставува коцкање игри?Она што за покер, игра која делумно е базиран на вештини?Последен пат Chaffetz одржа сослушување на RAWA тоа не оди така добро.Во Март минатата година, Куќа Судството поткомитетот слушале сведоштво од пет сведоци, но само една или две беа ни оддалеку против донесувањето анти-коцкање законодавство.За неколку часа, сведоци биле скара на опасностите и последиците од легализира таквите индустрија и беа прелажа да се залага предности на враќање на Жица Дело.Политичките набљудувачи забележува дисбаланс меѓу панелисти, и малку импулс беше ова предизвика од слух за Chaffetz голф покер чип топката маркери. "Моето чувство е дека влезе во потенцијално навистина лош слух и се повлекла со многу скептицизам околу нацрт-законот," PPA Извршен Директор на Џон Pappas рече во тоа време голф покер чипови топката маркер. Chaffetz неодамна кампања да го замени појдовни Куќа Спикерот Џон Бонер (R-Охајо), но признава еднаш Rep petit казино vannes булевар de la paix. Пол Рајан (R-Висконсин) изрази интерес.Сега Chaffetz се враќал во својата анти-коцкање војната. petit казино vannes rue свети винсент.