Jak Se Hraje покер Texas Holdem

Во вторникот, САД конгресот се одржа панел расправи по предлог законот со кој ќе им даде на сојузната влада и на еден поширок мандат да се одржи земјиште во доверба за Индијански племиња, потег што би можело да доведе до прошири племенски игри операции.Во моментов, САД Внатрешни работи Оддел само може да земе земјиштето во доверба во име на племиња кои беа федерално признат од страна на Индискиот Реорганизација Акт на 1934 година, практика која беше прифатена во 2009 година од страна на САД Врховниот Суд.Претставник.Том Кол (R-Okla.) оттогаш автор на сметка на што би overrule оваа "неприфатливи" ситуација, која Кол тврди дека "создава две класи на Индијански племиња." Chickasaw нација член Кол (на сликата десно) е само служат Куќа член кој е член на федерално признат племе.Кол предлог-законот ќе го овласти Внатрешни работи Оддел да се земе земјиштето во доверба за племиња, без разлика на тоа кога биле официјално признати од страна на feds, иако Кол предлог-законот иззема Alaskan територија (која чини да креирате различен сет на две класи, но без оглед).Конкурентен законот, воведен од страна Rep jak se hraje покер texas holdem. Дејл Kildee (D-Mich.), ќе се однесува на сите племиња и територии, без исклучок.Говорејќи во опозиција на план беше Шерил Schmit на Застане За Калифорнија, група која дејствува за да ја проверите проширување на Златна Држава коцкање jak wype ni слот publikacyjny. Schmit предупреди пратениците дека тие треба да се разгледа "заедници на не-Индиски граѓани кои директно ќе и финансиски страдаат влијанието на федерално создаде игри." Додека дури 95% од 2,000-чудно очекување на племенски барања да имаат земјиште земени во доверба се наменети за не-игри цели, Schmit тврди дека племиња често менува своите изјави планови откако земјата е ставена во доверба.Со други зборови, Schmit е тврдејќи дека племиња не секогаш живеат до своите ветувања кога се занимаваат со бели луѓе.Со оглед на мала библиотека на договори кои Индијански племиња имаат потпишано во добра верба, но кои Северна Америка влади, последователно се избрани да се игнорира кога тоа одговара на нивните интереси, ние смирено укажуваат на тоа Шерил се разгледа можноста дека созревање е навистина кучка.Говорејќи на игнорирање на минатото обврски, Akwesasne жител Џојс Кралот неодамна беше кажано од страна на Канадската граница guard дека нејзиниот Iroquois (Haudenosaunee) Конфедерација пасош беше "фантазија документ." На 18 јуни, Кралот се обидел да патуваат во Канада од Akwesasne, остров на Св. Лоренс Реката помеѓу Канада и САД, само за да биде одбиен влез и имаат нејзиниот пасош конфискувани.
Iroquois Конфедерација пасоши биле прифатени како официјални патни документи во Северна Америка и во странство, за неколку децении, но понекогаш некои повеќе-officious граница божо одлучува да ја земе власта патување (како во јули минатата година, кога Iroquois лакрос тим се спречени да патуваат меѓународен настан под нивните Iroquois пасоши).Царот има намера да поднесе жалба со граничната агенција и Канадската комисија за човекови права.Како што изјави таа QMI Агенцијата, гранична стража имаа направено повеќе од одземе нејзината патна исправа можете барање за враќање на пари од коцкање онлајн. "Тие се обидуваат да се земе Индискиот надвор од вас.

Confiscating мојот идентитет како што е прилично добро чин на обидот да се потисне нашиот идентитет." Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre можете да тврдат дека повеќе коцкање загуби од добивки.