што се кралеви и кралици вредност во Blackjack

Вентил Corporation прави добро на неговата збор за отстранување на мулти-милијарди долари индустрија во кожи коцкање, кои ги има пораснале околу својата хит видео играта Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) во текот на изминатите неколку години.Игри создателот, кој исто така е сопственик на Пареа дистрибуција платформа, испрати известувања на повреда 23 кожата обложување сајтови бара тие да престане коцкање операции во рок од 10 дена или нивните Пареа сметки ќе бидат отпуштени од работа.На трети лица коцкање сајтови треба да имаат пристап до Пареа пазарот со цел да работат затоа што тие мора да трансфер кожи да и од нивните веб-сајтови.Вентил биле обвинети за санкционирање на трансфер на кожи, ретки предмети дизајнер оружје во CS: GO, на трети-лица коцкање сајтови, па дури и на profiteering од кожата обложување.Најмалку две тужби се обвинети Вентил за охрабрување и олеснување на малолетнички коцкање.Компанијата имаше остана тивок на прашањето до минатата недела, кога таа се пресели да се дистанцира од коцкање сајтови и негира дека некогаш профитираа од нив.Вентил додадена функција на Пареа во 2011 година, што е дозволено на корисниците да трговски објекти од игри кои имале свои во играта економии, вклучувајќи CS: GO кожи.Но, идејата дека компанијата имаше забранет преносот на овие предмети на трети лица веб-сајтови е "лажно претпоставка", рече Вентил е Ерик Џонсон.Наместо тоа, на страниците на третите страни имаше искористи на компанијата OpenID аpplication programming јасnterface и беа во директна повреда на неговите услови и правила.Вентил чекале, додека тоа беше се закани со тужби пред да дејствува, кој сè уште лежи отворена, можеби, на обвинувањата на сомнително однесување, но прекин и да се воздржи писма покаже дека компанијата сега е многу сериозни во врска со преземање на одредување на индустријата.Содржината на писмата беа објавени од страна на еден од веб-сајтови насочени од страна Вентил, CSGOBig.com, кои информира своите клиенти тоа беше во согласност со барање да се престане со коцкање операции, барем привремено што се кралеви и кралици вредност во blackjack. "Свесни сме дека ќе се оперативни еден од коцкање сајтови наведени подолу," напиша Карл Quackenbash, генерален советник на Valve Corporation казино во близина на меги долина nc. "Ќе се користи Пареа сметки да се спроведе овој бизнис.Вашата употреба на Пареа е предмет на условите на Пареа Претплатнички Договор ("SSA") казино во близина на трговскиот центар на азија. "Под SSA Пареа и Пареа услуги се лиценцирани за персона, не-комерцијална употреба само," тоа продолжи казино во близина на трговскиот центар на америка mn. "Вашиот комерцијална употреба на Пареа сметки е нелиценциран и е во спротивност на SSA.Треба веднаш да престане и да се воздржи понатамошно користење на вашиот Пареа сметки за комерцијални цели.Ако не успеете да го направите тоа во рок од десет (10) дена Вентил ќе ги извршуваат сите достапни лекови, вклучувајќи, без ограничување на завршување на вашите сметки." "Ние сме објавување ова како PSA за секој да биде свесен дека други веб-сајтови се погодени исто така," напиша CSGOBig.com она што продавница продава покер маси. "И секој кој има елементи и на други сајтови ТРЕБА да се повлече нив, ако тие тврдат дека тие ќе продолжат да работат." она што продавница продава најевтиниот покер чипови.