54 L Ahearn современа покер масата

Лондон, 05 февруари 2016 – Последните Голдман Сакс истражување покажа дека millennials, сегашната генерација на возраст помеѓу 15 и 35 години, имаат најниска стапка на учество на средна приходи во историјата и почна возрасни живот со највисоко ниво на долг.Под овие околности е тешко да се подготви millennials на богатство управување индустрија.Богатството Менаџмент Асоцијација (WMA) ја започна својата илјадагодишната форум на 2 февруари за решавање на ова.На форумот присуствуваа millennials номиниран од страна WMA е член фирми како што се Верноста и Баркли.Клучните прашања за кои се дебатира беа како да се развива следната генерација на богатство управување лидери, какви идеи ќе придонесе за континуиран успех од богатството на управување и да привлече новите генерации 54 l ahearn современа покер масата. WMA Главен Извршен директор, Лиз Областа коментари: "Ние сме среќни да го објави лансирањето на нашите Илјадагодишната Форум, која е дел од WMA истражување стратегија и е поддржан од EY и IRESS.Оваа возбудлива нова иницијатива е дизајниран да се генерираат нови идеи за конкретни предизвици, кои влијаат на континуиран успех на богатство управување индустрија и да им помогне да се развива следната генерација на богатство, лидери.На форумот ќе се сретне 3 пати во наредните месеци да дебатираат за овие клучни прашања.Програмата и дискусија ќе биде олеснето со WMA и се развива преку учеството и повратни информации членови на форумот." За време на форумот присутните имаа можност да дискутираат за она што компаниите не можат да се вклучат повеќе со millennials.Навистина, истражување открива дека 53% од 26-35 години немаат пензиски план и број е 65% за 18-25 год.Проблемот е што millennials се еден од најмалку доверба и финансиски писмен генерации кога станува збор за инвестиција УБС истражување открива, затоа е важно за фирмите да знаат како да се вклучат со нив.За таа цел, добивање на повеќе millennials да работат во Богатство за управување со е клучот за успешноста на фирмите во кои демографски.Симон Нови, Група Извршната, Стратегија на IRESS коментира: "Ние сме среќни за поддршка на следната генерација на богатство за управување со талент и со нетрпение очекуваме да им помогне ги оформат своите идеи и размислување." Но, најдоброто нешто што може да се направи да се осигура дека младите Британците уживаат сигурна егзистенција ќе биде да се едуцираат за она што опции се достапни за нив и instil култура на штедење и инвестиции.Во оваа смисла, WMA има преземено води од страна на негување на следната генерација на богатство менаџери и искористување на нивните идеи за да се изгради успешна иднина за индустрија и направи поголемиот дел од огромната можностите на 21-от Век beholds.Белешки за Уредници За дополнителни содржини или со медиумите, интервјуа, ве молиме да се чувствуваат слободни да стапат во контакт со Rani ([email protected]) или 02033579746 и Џорџо ([email protected]) или Лука ([email protected]) За Богатство Менаџмент Асоцијација (WMA) за добивање на најновата коцкање вести од Калвин Ayre 54 инчен круг покер масата.