кога ќе казино во охајо се отвори

Ре-отварање на поранешниот Showboat во Атлантик Сити како казино е, очигледно, не е надвор од прашање, според новиот сопственик Барт Blatstein кој во јуни redeveloped на Boardwalk поранешниот Пјер Продавници комплекс во Лулашките.Иако тоа е предвид за $23 милиони стекнување од Stockton Универзитетот, многу не-коцкање опции постојат дека зградата ќе бидат добро прилагодени за, вклучувајќи забава користи и деловен простор, рече Филаделфија инвеститорот и извршен ДИРЕКТОР на Кула Случувања.Закажани за понеделник блиски, продажба на имотот беше турка назад до 15 јануари кога ќе казино во охајо се отвори. Одложувањето додаде кул $1 милиони евра за поранешниот Showboat е продажба, со дополнителни месечни вршење на трошоците на $500,000 во меѓувреме.Во понеделникот дека ревидиран продажба договорот беше одобрен од страна на Stockton одбор на доверители, која ќе им овозможи на Blatstein да биде во можност да ги искористат предностите на значителни даночни предности.Во вторникот Blatstein рече, "јас не се сетив сите опции кои беа таму кога ќе казино во дабови grove кентаки отвори. "Додаде тој, "Постојат навистина голем број на можности, и јас сум мерење сите нив.Настрана од очигледно, која е reopening тоа како казино, има време акции, канцеларија, и забава.Јас сум добивање на компании кои сакаат да се лоцира канцелариски простор таму," според Асошиетед Прес.Како дел од новиот договор и за да се покријат трошоците направени од септември, $1.1 милиони евра во зачувам фонд ќе биде објавен на Stockton, со дополнителна зачувам депозит од 1 милион долари, кои или ќе бидат применети кон продажба, или ликвидирани штети ако поради некоја причина на продажба паѓа преку.Филијалата договор со кој се обезбедува Stockton на студентите практиканти во Blatstein е хотел Угостителство и Туризам Менаџмент на програмата ќе се обиде да се постигне од страна на двете страни.Договорот, исто така, овозможува употреба на зградата од страна на Stockton за настаните до шест пати годишно.Верувајќи дека тоа ќе биде ослободен од завет бара сајт се користи како казино, Херман Saatkamp, Универзитетот на Stockton претседателот на време, купи имотот за $18 милиони евра во декември 2014 година како да се заклучи да се отвори без клуч.
Универзитетот надеваше дека имотот може да се конвертира во satellite кампусот, но одбивање од страна на Таџ Махал сопственик Адут Забава Одморалишта да се откаже од пакт и се натпреваруваат правни барања спречи тоа од случување.На овие прашања ќе треба да се реши ако Blatstein одлучува за повторно отворање на Њу Џерси имот како казино, на која тој е убеден може да се случи како да се игра блек џек дома. Blatstein тој рече дека не се чувствува под притисок во донесат одлука во однос на употребата на Showboat веднаш. како да се игра најдобри blackjack.