роден да се прошетаат блек џек били

Кога станува збор за коцкање, тоа е, рече дека "куќата секогаш победува," но инвеститори во одберете казино акции може да се добие куќа да ги плаќаат преку дивиденди.Барем еден аналитичар ставови Лас Вегас Песоци (NYSE: LVS), најголемата НИ казино оператор со пазарна капитализација, како потенцијално огромна дивиденда раст приказна.Во прилог на посебен дивиденда од $2.75 по акција, Песок инициран квартална дивиденда од 25 центи, или $1 годишно, во 2012 година. Денес, сопственикот на Palazzo и Венецијански хотели во Лас Вегас, испорачува квартална исплата на 77 центи по акција, еквивалент на $3.08 на годишно ниво, значењето на компанијата дивиденда има повеќе од тројно од 2012 роден да се прошетаат блек џек били. Дивиденда tripling во седум години е импресивен, но тоа е можно Песок може да испорача повеќе исплата раст, потенцијално tripling својата дивиденда во текот на следната деценија.Ние проект на компанијата за повеќе од двојно својата дивиденда до над $7.00 по акција во 2028, поддржан од нејзините индустрија-води биланс на состојба и регулаторни нематеријални средства предност," Morningstar капитал аналитичар Дан Wasiolek се вели во забелешка оваа недела.Песоци' дивиденда профил позитивно се споредува со неговата врска група.Од започнување со исплата во 2012, сопственикот на Марина Беј Песоци казино и да се впуштат во Сингапур не се намали или прекината на дивиденда.Исто не е точно на Песок' ривали.Дин Летувалишта (NASDAQ: ДИН) намалија својата дивиденда за 50 центи дел од $1.50 во 2015 година ресторан la route fait sur mer казино. Компанијата има од покрена исплата ресторан la chapelle sur erdre geant казино.
MGM Летувалишта (NYSE: MGM) се покажува посветеноста на дивиденда раст, но Bellagio сопственикот не иницира дивиденда до 2017, и сегашната квартална исплата на 13 центи за споделување е dwarfed со Песок' дивиденда.Дин и MGM принос 2.66% и 2.03 проценти, соодветно, додека на дивиденда принос на акциите на Песок е 5.54 проценти.Песоци' принос на дивиденда е за тројна споредливи метрички на S&P 500 и повеќе од четворни на принос на дивиденда на Потрошувачите Дискреционите Изберете Сектор SPDR (NYSE: XLY).Потрошувачот циклични споредба е релевантен, бидејќи Песок и други казино оператори живеат во тој сектор.Песоци носи околу $11,9 билиони во долгови, но тоа е помалку од $15 милијарди долари во обврски на MGM, и Morningstar е Wasiolek укажува на компанијата не е високо применети и има силен интерес за покривање сооднос ресторанот ла рош-претставништво posay казино. "Во нашиот поглед, Песок' дивиденда потенцијал за развој е охрабрени од своите ниски 1,4 пати 2018 потпора и цврсти интерес покриеност сооднос, која заврши минатата година во текот на 8 пати", вели аналитичарот.Со Palazzo и Венецијанскиот, Песок работи две од премиерот, high-end Лас Вегас Лента својства, но Вол Стрит е долго, видени на компанијата Макао и Сингапур стапалки како составни делови на Песок инвестиции теза.Песоци' дивиденда outlook е засилен со својата водечка игри учество во Макао и Сингапур, каде побарувачката далеку outstrips на ограничен број на игри лиценци доделена од страна на владата," според Wasiolek.Песоци, исто така, е меѓу главните НАС оператори наддавање за посакувана лиценца игри на среќа во Јапонија, потенцијално профитабилен казино на пазарот.
"Во нашето мислење, овој водечки присуство возврат ќе им овозможи на Песок, за да победи еден од само две проектирани урбани лиценци во голем Јапонски игри на пазарот околу 2025", рече Wasiolek. порта copos став меса де покер.