Merkuriy онлајн казино Echtgeld стан

Насоки за трети лица, Алтернативно Решавање на споровите услуги велика БРИТАНИЈА Коцкање Комисија започна неделата понеделник со комуникацијата на важно прашање – нова регулатива за трети лица Алтернативно Решавање на споровите услуги на решавање на спорови меѓу онлајн коцкање оператори и играчи.Новите регулативи ќе влезат во сила во крајот на оваа (октомври) месец и да ги следат три години на подготовка, во која Комисијата има vetted и одобрени погоден ADR услуги способни за фер и непристрасно да посредуваат во операторот-играч прашања.Операторите се бара да се назначи одобрен ADR услуги во случаи кога тие не биле во можност да на задоволително ниво се реши спорот со играч и покрај обидот за период од 8 недели.Прописите се бара ADR услуги за да се обезбеди потрошувачите се свесни за своите права да се бара "аргументи, докази, документи и факти изнесени од страна на другата страна" на спорот.Прописите, исто така, адреса и да даде насоки за предмет на двете надомест и надомест за играчот, барајќи услуги да се разгледа на "емоционална или практично влијание врз потрошувачите, отколку на казнувањето на бизнис." Фактори кои се вклучени во таква проценка вклучуваат "стрес или физичка или ментална страдање" за играчот, заедно со непријатности и време фактори кои се вклучени во прашање, и никаква опасност за играч на угледот.Степенот на влијанието на операторот на акции на играчот во однос на овие фактори треба да биде општ водич за надоместок на штета одлуки, иако Комисија предупредува дека во поголемиот дел од случаите надомест одново и над исплатата, веројатно, нема да се забавуваат.Комисијата повика ADR провајдери да се придржуваат до велика БРИТАНИЈА Правобранител Друштвото шест принципи на добро владеење, и се очекува ADR услуги да "бидат транспарентни и јавно информации за тоа како се финансираат, и тоа како е независно." Други одредби се справи со потенцијални конфликти на интереси каде ADR на услуги има двојна врска со операторот, на пример во случаи каде ADR исто така, е службен на трговски здруженија.Во овие случаи ADR на услуги се бара да покаже дека не постои конфликт во односите.Каде потенцијален конфликт постои, се мора да биде означена и играчот од друга ADR услуги unburdened од страна на конфликтот.Во административните одредби, ADR провајдерите мора да ги евидентираат и објавуваат информации за бројот на спорови што ги добиваат, колку тие го отфрли, просечното време потребно за да се справи со спорови, како и детали за тоа како спорови биле решени (т.е merkuriy онлајн казино echtgeld стан.

во полза на играч или на операторот, или едноставно се населиле еднакво).Откако го именува ADR услуги се бара да одговорат на играчот жалба во рок од три работни дена, обезбедување информативни новости на спорот секои 30 дена до резолуција.Интересно, ADR е се исто така потребни за одржување на веб-сајт со целосна информација за тоа како да се постават на жалба, како и информации за услуги перформанси во областа.На ADR е на статистички податоци за спорови постапува мора да се сподели со Комисијата за да помогне во следењето на индустријата и спроведување на нејзините licensees.Во јасно проблем коцкање претпазливост одредба, Нмр и се советува да се оцени дали на однесување, дејствијата или јазикот кој се користи од страна на играчот може да биде показател на подлабоко коцкање проблем, каде што рече коцкар може да бидат чувствителни и треба дополнителна поддршка или водство.Предупредување до велика БРИТАНИЈА индустрија во однос одговорен адвертајзинг директор од велика БРИТАНИЈА Коцкање Комисија издаде јасни претпазливост додека обраќајќи им се на Одговорни Маркетинг за Коцкање Оператори настан за оваа недела – да го слушнете она што јавноста е велејќи дека, и се стави одговорно рекламирање стандарди во средиштето на вашиот бизнис о mitragynine merkuriy einzahlung онлајн казино бонус. Criticising стандардите на обложување на недвижности, заедно со обемот на телевизија и реклами, и износот на недвижности кои апел до под-18s, Иан Angus предупреди: "Мој совет за вас е ова: бура е собир, но тоа може да се избегне.Научете од грешките од минатото – да го слушнете она што јавноста е велејќи дека, и се стави одговорно рекламирање стандарди во средиштето на вашиот бизнис онлајн казино echtgeld бонус merkuriy. "Не чекајте облаци да се распрснувале и мерки на претпазливост за да се активира.Чекор до сега и свој ова." Директорот предупредување следи повеќе агресивни анти-коцкање реторика од Трудот Партија, кој е Заменик-Лидер Том Вотсон неодамна сугерираше дека за Труд и влада на власт ќе сериозно да се разгледа широк забрана за коцкање рекламирање за време на телевизиско спортски настани.Дава право на компанија да им понуди на своите нови спортски обложувања услуги на своите постоечки бела етикета клиенти, како и надворешни брендови работат во велика БРИТАНИЈА пазарот Игри Иновации Група има добиено дозвола за B2B спортско обложување во велика БРИТАНИЈА од страна на Коцкање Комисија.На Б2Б лиценца надополнува Свирка е постојниот софтвер и B2C лиценца во велика БРИТАНИЈА и ќе им овозможи на компанијата да ги понуди своите нови спортски обложувања услуги на постоечките бела етикета клиенти, како и надворешни брендови работат во велика БРИТАНИЈА пазарот.Свирката е спортски обложувања портфолио се состои од три модули кои можат да бидат интегрирани како самостојни производи или комплет заедно со СВИРКА Core за комплетно решение.Овие вклучуваат: Свирка Спортски Connect – Комерцијален шансите и собрани шансите и податоци услугаСвирка Трговец – State-of-уметноста тргување алатки и управување со ризик платформаСвирка Цел – Мобиле-првата пред крајот и посреднички (middleware) решение Rizk.com ќе биде прв на Свирка во внатрешната оператори за користење на компанијата sportsbook производи и понуда во велика БРИТАНИЈА дали некогаш сте се подели 9s во blackjack. Infopowa вест е главен на Casinomeister вестите од 2000 до 2019. Брајан Cullingworth беше главен автор, соработник, и беше еден од повеќето видни лица имам некогаш познат вклучени во онлајн казино индустријата.Првпат се сретнаа во јануари 2001 година во МРАЗ во Лондон каде што се забележани него ќе говорница да кабина интервјуирање онлајн казино, софтвер и лиценцирање надлежност претставници.Брајан беше, исто така, силно се вклучени со нашите форум како "Jetset", тој беше ангажиран како неформално консултант да eCOGRA, на ОПА, и беше играч застапник кој учествувал безброј оштетениот играчи со своите конекции за да индустрија луѓе.Тој, исто така, објави "Казино Предупредува" преку Infopowa вести за прилично голем број на години.Овие може да се најде во нашите вести архиви.Неговото заминување во февруари 2019 беше мрачен ден за нас.Тој засекогаш ќе биде пропуштен. дали некогаш сте се подели 10-ти во blackjack.