ќе њујорк легализира онлајн покер

Меѓународниот дневен фантазија спорт (DFS) операторот FanDuel неодамна влезе договор да го продаде на компанијата да Ирски букмејкер Paddy Power Betfair.А на продажба ќе донесе значителна windfalls да се на друштвото врвни директори, FanDuel основачи и сопственици не се толку среќни.Фирмата главните акционери, Shamrock Капитал и KKR, овластени за продажба по клаузула во договорот дека во основа сили малцински акционери да го направите она што две компании сакаат.Како што е соопштено од страна на Правни Спортски Извештај за Dustin Gouker, тие се признати од негативното влијание ќе има врз акционерите, во која се наведува, "важно е да се напомене дека нема други понуди достапни за FanDuel како резултат [на истражувачкото продажба] беше на доволен вредност, ако дистрибуирани во согласност со условите од Членовите во однос на промена на контрола трансакција, да му дава право на секој имателите на обични акции да учествуваат со поглед на такви акции." Изјавата продолжи да се објасни, "покрај тоа, распределба на добивката на [за продажба] да FanDuel Акционерите е во согласност со условите на FanDuel е постоечки организациски документи, кои биле во сила за подолг период на време." Понудата на маса изнесува $465 милиони, повеќе од било кој друг понудата направена за DFS оператор.Сепак, тоа паѓа кратко на $558 милиони посветеност на компанијата ги има во својот "На Приоритетни Акции" берза купување клаузула ќе њујорк легализира онлајн покер. FanDuel имаше своето капитализација, се намалува, откако не успеа спојување дека би виделе на компанијата да се поврзат со Предлог Кралевите.Според извештајот, "Дека 2017 преструктуирање намалува вкупниот износ на параметри кои ќе треба да се исплатеше во промена на контрола на трансакцијата пред да било предвид случува на имателите на обични акции од претходната сума која беше во место, бидејќи FanDuel е 2015 Серија Е Финансирање." Како резултат на продажба и капитализација reevaluation, FanDuel основачите и дел од компанијата, вработените би можеле да добијат ништо исклучување на зделката.Сепак, директори се очекува да се добијат значајни исплати.Според извештајот, "За целите на Златен Падобран Одредби, проценетиот вкупен износ на Плаќањата на Изземени Поединци може да го добијат во врска со Трансакцијата е $6,186,814 за [Главниот Правен Службеник Христијански] Genetski, $3,517,833 за [Главен Технички Офицер Робин] Spira, $4,957,685 за [Главен Финансиски Директор Енди] Giancamilli, $11,342,688 за [извршен ДИРЕКТОР Мет] Кралот, $2,601,338 за [Извршниот ПОТПРЕТСЕДАТЕЛ на Корпоративна Стратегија Дејвид] VanEgmond и $1,693,375 за [Главен Маркетинг Директор Мајк] Raffensperger." Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre ќе њујорк легализира спортски коцкање.