слот машина Vs нула Off

На Флорида Врховниот Суд разгледа предлогот на ноември 2, кои изгледа да се измени на уставот и даде гласачи во државата на правото за контрола на растот на казино игри.На 'Избирачкиот Контрола на Коцкање во Флорида' ќе го отстрани донесување одлуки од пратениците во државата и област на службени лица и да се одржи на власт во рацете на гласачите.Треба да амандман се одобри, тоа би можело сериозно да влијаат на растот на коцкање индустрија во Флорида.Оние кои се во корист на предлогот сакате да го добиете тоа врз 2018 ливче но, мора прво да се добие одобрување од страна на Врховниот Суд кој се обидува да се утврди дали гласачкото ливче резиме е доволно транспарентни за избирачите да ги разберат последиците од предлогот и, исто така, да се види дали ги исполнува 'еден предмет,' побарувачката на граѓански иницијативи.Предлогот се наметнува од страна на група позната како "Гласачи Задолжен'.Една од главните теми дискутирани за време на сослушувањето во средата беше случај против мали pari-mutuel Gretna Трки во руралните Gadsden Каунти.Државата високиот суд треба да донесе одлука кратко време и да се утврди дали pari-mutuel е дозволено да имаат слот машини.Одлуката се очекува да имаат големо влијание врз индустријата за игри како гласачи во пет окрузи (Lee, Brevard, Palm Beach, Вашингтон и Хамилтон) се гласа во корист на jai alai frontons да имаат слот машини.На Gretna Трки случај се врти околу процесот за одобрување за слот машини.Судот треба да донесе одлука дали коцкање оператори може да додадете слот машини, ако тие се добие одобрение од каунти избирачите и не се чека на одобрување на законодавното тело.Гласачи Задолжен правен застапник истакна овој факт да се Правда Ricky Polston и изјави дека уставниот амандман ќе обезбеди јасност над овие прашања.Адвокатот Марк Dunbar кој претставува број на коцкање засегнати страни во Флорида разлика од уставниот амандман во која се наведува дека тоа ќе резултира со голем износ на судски постапки во текот на предложените толкување слот машина vs нула off. Dunbar исто така беше загрижен дека ако предлогот добива одобрени, тоа може да биде ретроактивно применува и повреди pari-mutuels кои веќе добиле одобрување да работи слот машини.За време на сослушувањето, Dunbar рече: "Ќе (арки) се замрзнати forevermore за секој нов производ, бидејќи тие работат под слот машина ослободување?Тие ќе мора да одат на националната иницијатива, бидејќи тие сакаат нови аркадна игра?Тоа е одземање од секој што имал за изминатите 150 години превртување сите преседан и вели, ако сакате назад, треба да се имаат на уставен амандман." Правда Чарлс Canady и Правда Барбара Pariente изјави дека додека некои луѓе веруваат дека судот улога во овој случај е да гласаат на основаноста на предлогот, нивната улога сега е едноставно да бидете сигурни дека гласањето наслов и неговото резиме целосно и јасно да го отслика предложениот амандман. слот машина види за продажба.