како да се исклучи вибрира Zynga покер

CARSON ГРАД – Имаше повеќе прашања отколку одговори понеделникот за време на Одделот за Оданочување работилница на оданочувањето бесплатни оброци со оглед на казино патрони и вработените.Одделот рече на почетокот на годинава за тоа ќе почнат наметнување на данок на промет на comped оброци како на Февруари како да се исклучи вибрира zynga покер. 15 и проценат 25 проценти казна и 9 отсто годишна камата на сите даноци не се платени од страна на јули 31 не harrah ' s казино даде слободен пијалоци.
Агенцијата се уште се обидува да донесе регулативи за тоа како да се соберат на данок на промет.Прашањето е влече со години и има огромни последици за државната каса, казина и бизниси, како што се ресторани и таверни кои обезбедуваат вработен оброци.Во 2008 година, Невада Врховниот Суд, во владејачката фаворизираат Јован Ascuaga е Грутка во Искри, погоден надолу употреба данок на бесплатни оброци, но лево нерешени дали таквите оброци се предмет на данок на промет.Од тогаш, казина се petitioned за наплата на оние употреба даноци во висина од стотици милиони долари.Во јануари, на Невада Данок Комисија ги отфрли жалбата од страна на Бојд Игри Корп и рече данок би можеле да бидат наплатени.Таа одлука потврдена од наодите на управното право судија кој рече работникот и бесплатни оброци беа продажбата на мало се предмет на оданочување.Судот предизвици кои се во постапка.Џон Bartlett, а Невада Одморалиште Асоцијација адвокат кој беа претставени Грутка во 2008 случај, рече на агенцијата се движи да се донесат нови прописи, беше предвремено, и побара дека процесот бидат одложени се додека правни предизвици во текот на данок на промет оценување е решен.Другите рече јазик во нацрт-предлог ќе имаат пошироки последици надвор од казина и ресторани.Крис Нилсен, заменик оданочување на директорот, рече оброци предвидено како comps за коцкари кои припаѓаат на казино клуб картичка програми – каде играчот мора да даде лични информации да се приклучат – ќе биде предмет на данок на промет на мало стапка.Ако некој оброк е наведена за $15 на менито, казина ќе плаќаат данок на тој износ.За вработен оброци, на данок на промет ќе бидат базирани на трошоците на одредена храна на работодавачот.Противници рече нацрт јазик беше нејасен.Би данок на промет, исто така, се применуваат за забава freebies каде што нема такви лојалност клуб припадност постои?Она што за делумно comps, каде патрон плаќа пари за дел од оброкот, и наплатува остатокот од награда поени?Даночна агенција претставници не беа во можност да одговорат на прашања.Заменик-јавниот Обвинител на Gina Сесија рече некои прашања беа надвор од опсегот на понеделник е работилница. не harrah ' s казино имаат бесплатен паркинг.