Fnv започна надвор од казино

На Мјанмар владата одлучи да ја набљудува работењето на две казина кои се функционирање во последните дваесет години.Казина се осомничени за кршење на коцкање прописи во земјата и владата сака да се испита и да се види дали тие се прекршени на 1899 Бурма Коцкање Дело.Две казина под радар се Victoria Забава Одморалиште на Богатство и на Големиот Андамани Одморалиште што се наоѓа на Thahtay Остров кој се протега над 1,800 хектари.Двете места се насочени коцкари во близина на Тајланд кои се подготвени да ги преземат кратко брод вози во Мјанмар е казина, како и коцкање се забранети во Тајланд.Според владата, 1899 Бурма Коцкање Акт (.pdf) не дозволуваат казина да работат во Мјанмар, но две казино места биле оперативниот со дозвола на владата од почетокот на 90-тите години.Владата извештаи покажуваат дека секој казино аспекти на данок на приход од околу K250 милиони денари, што е еквивалент на $210,000 да Унијата владата на годишна основа.Претходната воен рок држава беше дадена и казина дозвола да работат во земјата, но до промена на политичката сцена и пораст на Националната Лига за Демократија донесе и казина под надзор на Регионален главен министер DawLaeLae Maw fnv започна надвор од казино. Maw изјави дека таа не се свесни каков вид на дозвола на две казина добиени од претходната администрација, но има комисијата за казино договори да бидат преведени од англиски во Мјанмар, така што тие може да биде потврдена fnv валиден чип во казино податоци листа. Maw изјави дека таа верува казина само имал дозвола да обезбеди коцкари со токен монети кои се слични на слот машина монети, а не со вистински пари.Во соопштението, U KyawLwin, сопственик на Големиот Андамани Одморалиште рече "Tanintharyi Регион главен министерот ни кажа дека ако нашите операции не беа во согласност со 1899 Коцкање Чин, треба да се обидеме да ги следите правилата и законите и да го промовира туризмот во Kawthoungtownship, затоа што други бизниси во областа не се прави добро.Овој пилот проект за зголемување на туризмот во текот на изминатите 20 години беше започната од страна на самата влада.Кога ја купивме одморалиште во 2015 година, што беа дадени 50-годишна лиценца за да може да работи." Еден од загриженоста дека Maw има е дека казина се привлекување на повеќе од две стотини Тајландски државјани на дневна основа, кои трошат големи суми на пари за коцкање.Владата сака само мал обем коцкање да се случи во казина, но ова може да биде тешко како и казина имаат веќе се пожали дека тие биле изнаоѓање е тешко да се привлечат доволно туристи во заземаат своите хотелски соби fnac спектакл казино barriere toulouse. Maw јасно стави до знаење дека сегашниот Мјанмар владата не сака да исклучување на две казина, но сака да се осигура дека тие се целосно во согласност со правилата утврдени во коцкање дело.Шефот на министерот исто така изјавија дека владата немаше планови да се земе казина да суд и беа во моментов е во преговори со двете казина да работат надвор изводливо решение.Она што е очигледно потребна во Мјанмар е правилно регулирани нови игри законска рамка која ќе обезбеди обука и нови работни места , нови инвестиции и значително зголемување на владините приходи, многу повеќе отколку што се прима сега !! временски слот (time slot софтвер за управување слободни.