во живо казино

Еден од најпознатите основните и најважните концепти на коцкање е Bankroll Менаџмент.Тоа не е важно ако сте искусни коцкар или newbie, управувањето со вашите пари правилно е секогаш важно.Бидејќи вие облог вашите сопствени пари додека коцкање, треба да бидете сигурни дека не се губи повеќе отколку што треба.Бидејќи никој не треба да облог парите што треба да ги плаќаат своите сметки со.Ова е причината зошто треба да бидат соодветно ограничување и планирање на вашиот bankroll пред да дојдеме во една игра.Постојат некои основни начини на кои искусни коцкари и bettors го направи тоа.Да се разбере она што Bankroll Менаџмент е, ние прво треба да се разбере она што Bankroll е.Да го стави едноставно, вашиот bankroll е пари да се издвои за единствена цел на обложување.Сега тоа е важно да се знае колку од вашата заработка ќе може удобно да се издвои за обложување.Бидејќи секогаш постои можност дека може да заврши губи пари.Па затоа многу е важно да се пресмета и да дознаете колку пари можете да ги користите како вашиот bankroll.Откако сте се одлучиле за висината, ќе треба да имаат никаква емоционална приврзаност кон неа.Ако имате емоционална приврзаност кон вашиот bankroll, загуби може да се земе за патарина за вас.По ова, важно е да знаете како да управувате со вашиот bankroll правилно.Ако сте нови во светот на коцкање, единица е мал процент од вашиот bankroll дека ќе се користи како примарна мерка.На пример, повеќето единици обично се 1-5% од вкупниот bankroll.Искуство коцкари во собата на нивните единица на не повеќе од 1-2% од нивниот вкупен bankroll.Можете да ги користите овие единици да се обложи на игри.Правилно користење на ограничен број на единици осигурува дека не проигравам вашите целата bankroll во еден да одам.Ако проигравам вашите bankroll во кратко време, ќе сакате да се зголеми вашиот bankroll и дека може да биде лошо.Ќе се скрши е последното нешто што некој сака.Така поставување минимум единица го прави сигурни дека не се коцка во рамките на својата граница.И дури и ако се соочуваат со губење на streak, ограничување на вашиот bankroll ќе те спаси од одење банкрот.Друг тип на единица е кога наместо на користење процент од вашиот bankroll, можете да користите мал износ на пари како вашата единица.На пример, некој користејќи $5 како и нивните единица.Ова значи дека без разлика што нивниот bankroll големина нивната единица е секогаш $5 во живо казино. Ова е исто така ефикасна стратегија и не бара од вас да се пресмета колку.По донесување на одлука вашиот bankroll и на единицата, како што влогот е исто така важно.За коцкање, секогаш треба да се постави граница за тоа кога ќе ја стопирате репродукцијата.Поставување на долен и горен лимит значи, ако ти се погоди некоја од нив, ќе ја стопирате репродукцијата.На овој начин, ако сме ја губи редеа, тоа ќе бидат отсечени и нема да изгуби многу пари.И ако сте на победничката низа, тоа значи дека од вас не го загрози износот што имаат освоено од обложување премногу.На овој начин, на ризикот од губење на е најниска цена.Друг начин на соодветна bankroll менаџмент е рамен обложување или процентот на вложување.Станот обложување е обично се користи за луѓе кои постави одреден износ како нивната база единица.Ова значи само обложување на една единица по круг и не повеќе од тоа.Ова е еден начин на играње безбедно, особено кога ќе се случува преку груба печ.Процентот на вложување од друга страна се користи за луѓе кои се утврди нивната единица со големина на bankroll.Овие коцкари се оние кои користат мал процент на нивниот bankroll како и нивните единица.Технички, ова е исто како рамен обложување, но наместо на обложување фиксен износ, нивните единици се промени со нивниот bankroll.Еден од поризичните начини доверба обложување.Луѓето го користат овој вид на обложување кога тие се чувствуваат сигурни во врска со нивната игра и streak.Ова значи множење вашата единица од 2 или 3 и обложување тој износ.Тоа не е добра идеја да се обложи било повеќе од тоа без разлика колку се сигурни сте.Овие се неколку начини на кои можете да може правилно да управуваат со вашиот bankroll.Управување со вашиот bankroll е важно, бидејќи на тој начин вие не ја изгубите премногу пари.Со ова се обезбедува секој систем кои тие може да се држи и да не банкротира.Па тоа не е важно ако се само на коцкање за забава или сте искусен bettor, управување со вашиот bankroll и ве става во многу помал ризик покер турнир совети. JeetWin е #1 онлајн игри оператор во Индија, нуди широк спектар на висок квалитет на игри.Без разлика дали сте играње на спорт или казино игри, ние нудиме исклучително забавна и прекрасни игри искуство. во живо казино.